Τι ακριβώς κάνει η Narratologies;

Η Narratologies είναι μια ΙοΤ πλατφόρμα και mobile εφαρμογή η οποία προσφέρει εμπειρίες ανακάλυψης της πόλης με την μορφή παιχνιδιού.

Χμ… Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα;

To Narratologies είναι μια εφαρμογή εξερεύνησης σημείων πολιτισμού καθώς και καταστημάτων τοπικών δημιουργών σε μορφή παιχνιδιού. Περιλαμβάνει από τοπική αρχιτεκτονική μέχρι αστρονομία, αρχαιολογία, street art και από παραδοσιακούς τεχνίτες μέχρι σύγχρονους σχεδιαστές. Ο χρήστης ξεναγείται ελεύθερα από ένα avatar, επιλέγοντας τη θεματική και τη γειτονιά που τον ενδιαφέρει. Σε κάθε σημείο της ξενάγησης, καλείται να λύσει γρίφους και μέσω αυτών μαζεύει πόντους που μπορεί να εξαργυρώσει στα συμβεβλημένα καταστήματα. Όσο περισσότερο κάποιος περιηγείται και ανακαλύπτει νέα μέρη τόσο κερδίζει δώρα και προσφορές στα πιο αυθεντικά τοπικά καταστήματα της πόλης. Μέσα από την πλατφόρμα μας τοπικοί πάροχοι περιεχομένου όπως ξενοδοχεία, tour operators, DMCs, ξεναγοί και ταξιδιωτικά γραφεία μπορούν να εισάγουν το δικό τους περιεχόμενο, να αναδείξουν τους προορισμούς τους καθώς και να δημιουργήσουν μια νέα καινοτόμα ψηφιακή υπηρεσία για τους πελάτες τους. Σκοπός της Narratologies είναι να μετατρέψει την ξενάγηση σε εξερεύνηση και να εξάψει την περιέργεια του ταξιδιώτη σχετικά με το τι νέο θα ανακαλύψει!

Ποιο είναι το κενό στην αγορά που καλύπτετε;

Αυθεντικές εμπειρίες διασκέδασης και ανακάλυψης του χαρακτήρα μιας πόλης αναζητούν οι city break ταξιδιώτες. Αυτή η ανάγκη για ψυχαγωγικές εμπειρίες εντείνεται ιδιαίτερα στη περίπτωση των millennial οικογενειών, όπου τα μικρά παιδιά μπορούν πιο εύκολα να υποκύψουν στην κόπωση και την απώλεια ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια μιας δραστηριότητας διακοπών. Επίσης, οι χρονικοί και οικονομικοί περιορισμοί δυσχεραίνουν την ικανοποίηση των επιθυμιών όλων των μελών μιας οικογένειας. Υπάρχει ένα κενό στη προώθηση της τοπικής ψυχαγωγικής εκδοχής μιας πόλης μέσα από τον πολιτιστικό πλούτο και την πληθώρα δραστηριοτήτων τις οποίες δύναται να προσφέρει. Εντοπίζεται επομένως μια έλλειψη στην ανάγκη για παροχή διασκεδαστικών εμπειριών μη ενθαρρύνοντας την ικανοποίηση των ταξιδιωτών και την επαναληψιμότητα της επίσκεψής τους. Ο τομέας της φιλοξενίας και του τουρισμού αναφαίνονται ως οι βασικοί φορείς ανεύρεσης και ένταξης νέων μοντέλων παροχής ψυχαγωγικών εμπειριών ανακάλυψης της κουλτούρας μίας πόλης.

Ποια είναι η πρόταση της Narratologies;

Η εταιρεία Narratologies δημιουργεί μια πλατφόρμα IoT με ενσωματωμένη εφαρμογή για κινητά. Η εφαρμογή αρχικά λειτουργεί ως ένας εναλλακτικός ταξιδιωτικός οδηγός με τη μορφή ενός ανοιχτού παιχνιδιού πόλης. Χρησιμοποιεί τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας και παιγνιοποίησης για να προσφέρει εξατομικευμένες ψυχαγωγικές εμπειρίες αστικής ανακάλυψης. Οι ταξιδιώτες της πόλης εξερευνούν τοπικούς μύθους και ιστορίες, δοκιμάζουν νέες ομαδικές δραστηριότητες και ανακαλύπτουν τοπικά αγαθά, δημιουργώντας επί τόπου την εξατομικευμένη διαδρομή τους μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού. Οι τοπικοί φορείς αυξάνουν την επισκεψιμότητά τους, ενώ ο φορέας της φιλοξενίας με έμφαση στις ξενοδοχειακές μονάδες αποκτά ένα νέο εργαλείο για να προσφέρει μοναδικές ψυχαγωγικές εμπειρίες στους πελάτες του, καθώς και να επικοινωνεί μαζί τους ενσωματώνοντας κριτικές, προώθηση προσφορών, εκδηλώσεων και εξαργύρωση βραβείων του παιχνιδιού.

Το website μας

narratologies.com

Στείλτε μας email

info@narratologies.com

Καλέστε μας

+30 6979983848

Η Ομάδα

Aliki Iovita
Αλίκη Ιοβίτα
Co-Founder

Η Αλίκη Ιοβίτα είναι αρχιτέκτονας με επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία στον τομέα του πολιτισμού και των ψηφιακών μέσων, μέσα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση περιπατητικών διαδρομών μέσα στην πόλη και ψηφιακών διαδραστικών εγκαταστάσεων. Διαθέτει ακόμα επαγγελματική εμπειρία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό καθώς και στο χώρο της διαφήμισης, της προώθησης & των πωλήσεων. Κατέχει δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού από το Ε.Μ.Π. και Μεταπτυχιακό στο Σχεδιασμό-Χώρο-Πολιτισμό από το Ε.Μ.Π.

Αλίκη Ιοβίτα
Co-Founder
Anastasia Papathoma
Αναστασία Παπαθωμά
Co-Founder

Η Αναστασία Παπαθωμά είναι αρχιτέκτονας με εργασιακή και ερευνητική εμπειρία στη δημιουργία παιχνιδιών και ψηφιακών διαδραστικών εγκαταστάσεων. Έχει ακόμα επαγγελματική εμπειρία στον αστικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Κατέχει δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακό στο Σχεδιασμό-Χώρο-Πολιτισμό από το Ε.Μ.Π. Ακόμα, η Αναστασία ερευνά, μεταξύ άλλων, τη σχέση αστικού σχεδιασμού και νέων μέσων ψηφιακής επαύξησης του χώρου.

Αναστασία Παπαθωμά
Co-Founder