Τι ακριβώς κάνει τo Mystery Pot;

To Mystery Pot είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή που μειώνει τη σπατάλη τροφίμων από καταστήματα και ξενοδοχεία, προσφέροντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να αγοράσουν φρέσκα τρόφιμα που περίσσεψαν πολύ πιο οικονομικά.

Χμ… Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα;

Το Mystery Pot αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη σπατάλη τροφίμων με την δωρεάν εφαρμογή κινητών που συνδέει καταναλωτές με καταστήματα και ξενοδοχεία που έχουν περίσσεια τροφίμων. Τα καταστήματα προσφέρουν πακέτα-έκπληξη σε μειωμένες τιμές στο τέλος του ωραρίου τους. Οι καταναλωτές μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις προσφορές, ψωνίζοντας από νέα καταστήματα και ξενοδοχεία, στηρίζοντας την οικολογική τους συνείδηση. Με το Mystery Pot, ενθαρρύνεται η οικονομική ενίσχυση της βιώσιμης κατανάλωσης, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η σπατάλη τροφίμων από τα καταστήματα.

Ποιο είναι το κενό που καλύπτετε στην αγορά;

Το Mystery Pot αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα στην αγορά τροφίμων, αυτό της υπερβολικής σπατάλης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου το 1/3 των παραγόμενων τροφίμων καταλήγει στα απορρίμματα, τη στιγμή που 122 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από έλλειψη φαγητού. Το 40% αυτής της σπατάλης εντοπίζεται σε επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, φούρνοι, σούπερ μάρκετ κ.α. Η σπατάλη τροφίμων έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον λόγω των εκπομπών CO2. Με το Mystery Pot, οι επιχειρήσεις μπορούν να αποτρέψουν τη σπατάλη διαθέτοντας το περισσευούμενο φαγητό, σε χαμηλότερες τιμές, στο καταναλωτικό κοινό. Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να βρίσκουν εύκολα τα πλησιέστερα καταστήματα με πλεόνασμα φαγητού, μια πληροφορία που μέχρι πρότινος δεν ήταν γνωστή!

Ποια είναι η πρόταση του Mystery Pot;

Η λύση που προσφέρει το Mystery Pot είναι η δημιουργία της εφαρμογής κινητών που συνδέει επιχειρήσεις τροφίμων, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, σούπερ μάρκετ κ.α., με πιθανούς καταναλωτές διαθέτοντας “πακέτα-έκπληξη” με φρέσκα τρόφιμα που έχουν περισσέψει προς το τέλος του ωραρίου τους, σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Οι επιχειρήσεις μπορούν να ενημερώνουν τους πελάτες μέσω της εφαρμογής για τα διαθέσιμα πακέτα και τις εκπτώσεις αυτών. Το Mystery Pot προσφέρει μια win-win λύση και στις δύο πλευρές. Αρχικά, οι επιχειρήσεις μειώνουν τη σπατάλη τροφίμων και αυξάνουν τα έσοδά τους, πωλώντας προϊόντα που θα απορρίπτονταν αλλιώς. Από την άλλη πλευρά, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέα καταστήματα και να απολαύσουν φρέσκα γεύματα εξοικονομώντας χρήματα, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση του αποτυπώματος της σπατάλης τροφίμων στο περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο, το Mystery
Pot δημιουργεί μια κερδοφόρα και βιώσιμη λύση για τη μείωση της τροφικής σπατάλης και την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα αυτό.

Η Ομάδα

Κωνσταντίνος Σεϊνταρίδης
Co-Founder

Ο Κωνσταντίνος Σεϊνταρίδης, cο-founder του Mystery Pot, είναι απόφοιτος του τμήματος πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Εργάστηκε για 3 χρόνια στο CERN ως Software Engineer. Σήμερα, συνεχίζει το μεταπτυχιακό του στην Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης. Εμπευστής της ιδέας του Mystery Pot. Παράλληλα ασχολείται ενεργά με την εύρεση καταστημάτων για το Mystery Pot. Ο Κωσταντίνος είναι βασικός συντελεστής και στον τομέα της προγραμματιστικής ανάπτυξης της εφαρμογής Mystery Pot.

Κωνσταντίνος Σεϊνταρίδης
Co-Founder
Μαρία Βενετσάνου
Member

Η Μαρία Βενετσάνου, μέλος του Mystery Pot, είναι απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης. Η πρακτική εμπειρία της σε ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένων των Wyndham Hotels & Resorts, έχουν προσφέρει σημαντικές δεξιότητες και γνώσεις πάνω στον τομέα της φιλοξενίας. Για το Mystery Pot, είναι εκπρόσωπος στον 6ο Κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT.

Μαρία Βενετσάνου
Member

Στείλτε μας email

info@mystery-pot.com

Καλέστε μας

+30 698 41 21 744