Τι ακριβώς κάνει το Respoguide;

Αναζήτησε «πράσινες» επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης και αναψυχής και πλοηγήσου σε αυτές. Αξιολόγησε την εμπειρία σου και επιβραβεύσου με κάθε σου επίσκεψη. Το Respoguide συγκεντρώνει σε μία πλατφόρμα όλες τις «πράσινες» επιχειρήσεις, προσδίδοντας ένα βιώσιμο και υπεύθυνο προφίλ χρήστη αλλά και επιχειρηματία, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Χμ… Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα;

Πολλοί τουρίστες κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους σε έναν προορισμό, ψάχνουν για μία μοναδική και ολοκληρωμένη εμπειρία. Συνήθως, την αναζητούν σε πλατφόρμες αναζήτησης τουριστικών επιχειρήσεων, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια που να συγκεντρώνει όλες τις «πράσινες» επιχειρήσεις. Το Respoguide αποσκοπεί να συγκεντρώσει όλες τις πράσινες επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης και αναψυχής σε μία και μόνο πλατφόρμα, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια βιωσιμότητας, ώστε ο χρήστης να τις αναζητήσει, να πλοηγηθεί, να αξιολογήσει καθώς και να επιβραβευθεί από την επίσκεψή του σε αυτές. Πρόκειται για μία τουριστική εμπειρία που «χτίζει» ένα βιώσιμο και υπεύθυνο προφίλ χρήστη και επιχειρηματία.

Ποιο είναι το κενό στην αγορά που καλύπτετε;

Τι είναι αυτό που λείπει πραγματικά από την τουριστική αγορά; Η στροφή προς την πράσινη τουριστική και βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα καλύψει την ανάγκη για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Σε μεγάλο ποσοστό, οι τουριστικές επιχειρήσεις υιοθετούν πολιτικές και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, ωστόσο λίγες μόνο από αυτές τις εφαρμόζουν εξ ολοκλήρου. Αυτές είναι οι «πράσινες» επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης και αναψυχής που δεν παρεκκλίνουν από τις πολιτικές βιωσιμότητας. Όμως, η αναζήτηση «πράσινων» επιχειρήσεων μέσα από τις κοινές τουριστικές πλατφόρμες αναζήτησης μπορεί να αποδειχθεί μία δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση. Συγχρόνως, δεν υπάρχει μία εφαρμογή-οδηγός που με ταχύτητα και σε ένα, φιλικό προς το χρήστη, περιβάλλον να τις περιλαμβάνει και να παρέχει υπηρεσίες αναζήτησης, πλοήγησης και προώθησής τους.

Ποια είναι η πρόταση του Respoguide;

Στο Respoguide o χρήστης θα μπορεί να αναζητά τις «πράσινες» επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης και αναψυχής, να βρει το σχετικό περιεχόμενο, πληροφορίες επικοινωνίας, καθώς και τους διαθέσιμους χάρτες για την ευκολότερη πλοήγησή του σε αυτές. «Κατεβάζοντας» την εφαρμογή θα μπορεί να συμμετέχει στην αξιολόγηση των επιχειρήσεων και να επιλέγει τις πράσινες επιχειρήσεις που θέλει να επισκεφτεί, με βάση την αξιολόγηση του Respoguide. Στα Favorites θα μπορεί να αποθηκεύσει τα αγαπημένα του «πράσινα» καταλύματα, εστιατόρια, καφέ και μπαρ, ώστε να ανατρέχει σε αυτά ανά πάσα στιγμή. Μέσω του καινοτόμου και εύχρηστου search bar, θα μπορεί να περιορίζει την αναζήτησή του με βάση τις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις του. Ακόμα, θα μπορεί να ενημερώνεται για τις τρέχουσες εκδηλώσεις, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, την πράσινη επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον. Όσες περισσότερες επισκέψεις κάνει στις συνεργαζόμενες πράσινες επιχειρήσεις, τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των πόντων επισκεψιμότητάς του, τους οποίους θα μπορεί να εξαργυρώσει σε προσφορές μέσω της εφαρμογής. Επίσης, ο χρήστης θα έχει την επιλογή να δημιουργήσει το προσωπικό του προφίλ, μειώνοντας το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Τέλος, οι «πράσινες» επιχειρήσεις θα μπορούν να προωθηθούν μέσω της εφαρμογής, να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και να διαφοροποιηθούν από τις υπόλοιπες του κλάδου τους, εφόσον πληρούν αυστηρά τα κριτήρια βιωσιμότητας.

Το website μας

respoguide.com

Στείλτε μας email

contact@respoguide.com

Καλέστε μας

+30 6980630416

Η Ομάδα

Respoguide
Χριστίνα-Σοφία Ραχανιώτη
Co-Founder & CEO

Η Χριστίνα Ραχανιώτη, γεννημένη το 1999 στην Αθήνα, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον της αποτελούν οι τομείς της ναυτιλίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, του τουρισμού, των εφαρμοσμένων οικονομικών, των χρηματοοικονομικών, της διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας και της εξυπηρέτησης πελατών. Το Respoguide αποτελεί την πρώτη της επιχειρηματική προσπάθεια στο πεδίο των startups, στην οποία συμμετέχει ούσα μία εκ των ιδρυτικών μελών της.

Χριστίνα-Σοφία Ραχανιώτη
Co-Founder & CEO
Respoguide
Τριαντάφυλλος Φαλάρας
Co-Founder & CTO

Ο Τριαντάφυλλος Φαλάρας, γεννημένος το 1996 στην Αθήνα, είναι αριστούχος γεωγράφος, απόφοιτος του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακός φοιτητής στον τομέα της Γεωπληροφορικής του ίδιου τμήματος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στον τομέα της έρευνας στην Εφαρμοσμένη Γεωγραφία, Γεωπληροφορική και Τηλεπισκόπηση, ενώ έχει εκπονήσει και σχετικές εργασίες. Το Respoguide αποτελεί την πρώτη του επιχειρηματική προσπάθεια στο πεδίο των startups, στην οποία συμμετέχει όντας ιδρυτικό μέλος της.

Τριαντάφυλλος Φαλάρας
Co-Founder & CTO