Τι ακριβώς κάνει το Respoguide;

Αναζήτησε «πράσινες» επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης και αναψυχής και πλοηγήσου σε αυτές. Αξιολόγησε την εμπειρία σου και επιβραβεύσου με κάθε σου επίσκεψη. Το Respoguide συγκεντρώνει σε μία πλατφόρμα όλες τις «πράσινες» επιχειρήσεις, προσδίδοντας ένα βιώσιμο και υπεύθυνο προφίλ χρήστη αλλά και επιχειρηματία, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Χμ… Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα;

Η Respoguide προσφέρει μια αναβάθμιση της βιώσιμης λειτουργίας και των υπηρεσιών που διαθέτουν οι επιχειρήσεις του Τουρισμού και της Εστίασης. Η πλατφόρμα της Respoguide δίνει τη δυνατότητα στα ξενοδοχεία και της επιχειρήσεις εστίασης να προωθούν αποτελεσματικά και να αναδεικνύουν το βιώσιμο προφίλ τους, συμπεριλαμβανομένων των πρακτικών βιωσιμότητας. Οι χρήστες της μπορούν να δουν τη διαθεσιμότητα δωματίων σε πραγματικό χρόνο και να κάνουν κράτηση για ολοκληρωμένες βιώσιμες εμπειρίες, όπως θεραπείες σπα, δραστηριότητες ευεξίας, εκδηλώσεις και πολλά άλλα, σε οποιοδήποτε τουριστική επιχείρηση της επιλογής τους. Στόχος της εφαρμογής Respoguide είναι να αυξήσει τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων και να τις διαφοροποιήσει σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά. Αυξάνοντας τις πωλήσεις και ενημερώνοντας για τις νέες τάσεις στην τουριστική αγορά, θα μπορέσουν οι βιώσιμες τουριστικές επιχειρήσεις να αυξήσουν την ικανοποίηση των πελατών τους.

Ποιο είναι το κενό στην αγορά που καλύπτετε;

Τι είναι αυτό που λείπει πραγματικά από την τουριστική αγορά; Η στροφή προς την πράσινη τουριστική και βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα καλύψει την ανάγκη για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Σε μεγάλο ποσοστό, οι τουριστικές επιχειρήσεις υιοθετούν πολιτικές και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, ωστόσο λίγες μόνο από αυτές τις εφαρμόζουν εξ ολοκλήρου. Αυτές είναι οι «πράσινες» επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης και αναψυχής που δεν παρεκκλίνουν από τις πολιτικές βιωσιμότητας. Όμως, η αναζήτηση «πράσινων» επιχειρήσεων μέσα από τις κοινές τουριστικές πλατφόρμες αναζήτησης μπορεί να αποδειχθεί μία δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση. Συγχρόνως, δεν υπάρχει μία εφαρμογή-οδηγός που με ταχύτητα και σε ένα, φιλικό προς το χρήστη, περιβάλλον να τις περιλαμβάνει και να παρέχει υπηρεσίες αναζήτησης, πλοήγησης και προώθησής τους.

Ποια είναι η πρόταση του Respoguide;

Στο Respoguide o χρήστης θα μπορεί να αναζητά τις «πράσινες» επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης και αναψυχής, να βρει το σχετικό περιεχόμενο, πληροφορίες επικοινωνίας, καθώς και τους διαθέσιμους χάρτες για την ευκολότερη πλοήγησή του σε αυτές. «Κατεβάζοντας» την εφαρμογή θα μπορεί να συμμετέχει στην αξιολόγηση των επιχειρήσεων και να επιλέγει τις πράσινες επιχειρήσεις που θέλει να επισκεφτεί, με βάση την αξιολόγηση του Respoguide. Στα Favorites θα μπορεί να αποθηκεύσει τα αγαπημένα του «πράσινα» καταλύματα, εστιατόρια, καφέ και μπαρ, ώστε να ανατρέχει σε αυτά ανά πάσα στιγμή. Μέσω του καινοτόμου και εύχρηστου search bar, θα μπορεί να περιορίζει την αναζήτησή του με βάση τις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις του. Ακόμα, θα μπορεί να ενημερώνεται για τις τρέχουσες εκδηλώσεις, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, την πράσινη επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον. Όσες περισσότερες επισκέψεις κάνει στις συνεργαζόμενες πράσινες επιχειρήσεις, τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των πόντων επισκεψιμότητάς του, τους οποίους θα μπορεί να εξαργυρώσει σε προσφορές μέσω της εφαρμογής. Επίσης, ο χρήστης θα έχει την επιλογή να δημιουργήσει το προσωπικό του προφίλ, μειώνοντας το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Τέλος, οι «πράσινες» επιχειρήσεις θα μπορούν να προωθηθούν μέσω της εφαρμογής, να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και να διαφοροποιηθούν από τις υπόλοιπες του κλάδου τους, εφόσον πληρούν αυστηρά τα κριτήρια βιωσιμότητας.

Το website μας

respoguide.com

Στείλτε μας email

contact@respoguide.com

Καλέστε μας

+30 6980630416

Η Ομάδα

Respoguide
Χριστίνα-Σοφία Ραχανιώτη
Co-Founder & CEO

Η Χριστίνα Ραχανιώτη, γεννημένη το 1999 στην Αθήνα, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον της αποτελούν οι τομείς της ναυτιλίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, του τουρισμού, των εφαρμοσμένων οικονομικών, των χρηματοοικονομικών, της διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας και της εξυπηρέτησης πελατών. Το Respoguide αποτελεί την πρώτη της επιχειρηματική προσπάθεια στο πεδίο των startups, στην οποία συμμετέχει ούσα μία εκ των ιδρυτικών μελών της.

Χριστίνα-Σοφία Ραχανιώτη
Co-Founder & CEO
Respoguide
Τριαντάφυλλος Φαλάρας
Co-Founder & CTO

Ο Τριαντάφυλλος Φαλάρας, γεννημένος το 1996 στην Αθήνα, είναι αριστούχος γεωγράφος, απόφοιτος του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακός φοιτητής στον τομέα της Γεωπληροφορικής του ίδιου τμήματος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στον τομέα της έρευνας στην Εφαρμοσμένη Γεωγραφία, Γεωπληροφορική και Τηλεπισκόπηση, ενώ έχει εκπονήσει και σχετικές εργασίες. Το Respoguide αποτελεί την πρώτη του επιχειρηματική προσπάθεια στο πεδίο των startups, στην οποία συμμετέχει όντας ιδρυτικό μέλος της.

Τριαντάφυλλος Φαλάρας
Co-Founder & CTO