Τι ακριβώς κάνει η Culture App;

Η Culture App είναι μια πλατφόρμα ψηφιακών ξεναγήσεων που δημιουργεί ιστορίες και 3D περιεχόμενο αναπαραστάσεων για τους αρχαιολογικούς χώρους και το διανέμει μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας και μιας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας για κινητά τηλέφωνα.

Χμ… Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα;

Η Culture App είναι μια πλατφόρμα ψηφιακών ξεναγήσεων που δημιουργεί ιστορίες και 3D περιεχόμενο αναπαραστάσεων για τους αρχαιολογικούς χώρους και το διανέμει μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας και μιας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας για κινητά τηλέφωνα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους ξεναγούς και στους πολιτιστικούς επισκέπτες ψηφιακά εργαλεία που επαυξάνουν την εμπειρία της ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο και παρέχουν πρόσβαση για εξ’ αποστάσεως εικονικές (virtual) ξεναγήσεις. Όραμά μας είναι η διάδοση και η ευκολότερη πρόσβαση στην πολιτιστική κληρονομιά.

Ποιο είναι το κενό στην αγορά που καλύπτετε;

– Η μερική ή ολική καταστροφή των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς δυσκολεύουν τον μεμονωμένο επισκέπτη να αντιληφθεί την ιστορικότητά τους.

– Οι ξεναγοί βασίζονται κυρίως στην αφήγηση για να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να κατανοήσουν την αξία του αρχαιολογικού χώρου.

– Όσον αφορά στα άτομα που επιθυμούν – αλλά λόγω περιορισμών (οικονομικών, έλλειψης χρόνου, υγείας) – δεν μπορούν να επισκεφτούν έναν αρχαιολογικό χώρο με φυσική παρουσία, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για εξ’ αποστάσεως ξεναγήσεις που να «μοιάζουν αληθινές».

Ποια είναι η πρόταση της Culture App;

Μία διαδικτυακή πλατφόρμα με το όνομα Culture VR που διαθέτει σύστημα κρατήσεων, ψηφιακό υλικό (3D μοντέλα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχος και κείμενα) και διαδραστικές λειτουργίες για μια εύκολη εξ’ αποστάσεως εικονική ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους πολιτιστικούς επισκέπτες που δε μπορούν να φθάσουν με φυσική παρουσία στον αρχαιολογικό χώρο, να πραγματοποιούν  εξ’ αποστάσεως εικονικές ξεναγήσεις ζωντανά με ξεναγό ή να περιηγούνται μόνοι τους. Παράλληλα επωφελούνται και οι ξεναγοί δημιουργώντας μια νέα πηγή εισοδήματος σε όλη την διάρκεια του έτους. Μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για κινητά τηλέφωνα με το όνομα Culture App για χρήση μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Οι μεμονωμένοι επισκέπτες μπορούν από το κινητό τους τηλέφωνο με την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (A.R.) να έχουν στη διάθεσή τους 3D αναπαραστάσεις των μνημείων, με γραπτές και ακουστικές ιστορικές πληροφορίες. Οι ξεναγοί μπορούν να ενισχύσουν την αφήγηση τους με τη χρήση του ψηφιακού υλικού της εφαρμογής.

Η Ομάδα

Μαρίνα Τερζή
Co-founder and MD

Η Μαρίνα Τερζή είναι ιδιοκτήτρια ενός ταξιδιωτικού γραφείου, συνιδρύτρια και επικεφαλής του τμήματος Μάρκετινγκ της Culture App. Κατέχει διδακτορικό τίτλο με έπαινο στη στρατηγική επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει συγγράψει αρκετές επιστημονικές δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια. Στην Culture App είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ της εταιρίας. Το 2021, της προτάθηκε η θέση της μεταδιδακτορικής ερευνήτριας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πεδίο της στρατηγικής επικοινωνίας και χρήσης δυναμικών μοντέλων προσομοίωσης.

Μαρίνα Τερζή
Co-founder and MD
Κωνσταντίνος Τερζής
Co-founder and COO

Ο Κωνσταντίνος Τερζής είναι συνιδρυτής και διευθυντής πωλήσεων & επιχειρήσεων της Culture App. Έχει 15 χρόνια εμπειρίας ως επαγγελματίας υγείας και φυσικής κατάστασης, σαν εκπαιδευτής σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και σαν σύμβουλος υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού από το πανεπιστήμιο του Wolverhampton. Το πάθος του Κωνσταντίνου βρίσκεται στη σχέση και τη διασύνδεση πολιτισμού, τουρισμού και τεχνολογίας. Στην Culture App οι κύριες ευθύνες του είναι η ανάπτυξη προϊόντων και οι λειτουργίες της επιχείρησης.

Κωνσταντίνος Τερζής
Co-founder and COO

Στείλτε μας email

info@cultureapp.eu

Καλέστε μας

+30 210 9963757