Workshop

Τα workshops του Α’ Κύκλου (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019)

Η πρόοδος που σημείωσαν οι 9 startups που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα επιτάχυνσης, ήταν μεγάλη χάρη στην πληθώρα των εργαστηρίων (workshops), on-site visits σε χώρους του κλάδου αλλά και άλλων δράσεων που προσέφερε το πρόγραμμα.

Ας δούμε συνοπτικά όλα τα workshops που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του πρώτου κύκλου, σε συνεργασία με τους στρατηγικούς συνεργάτες του προγράμματός μας:

Google Workshop 1
«Global Online Landscape for Travel»

Οι 10 ομάδες που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης παρακολούθησαν τους εκπροσώπους της Google, sponsor του προγράμματος του CapsuleΤ, στην πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίασή τους με θέμα «Global Online Landscape for Travel». Έτσι, οι startups είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για τις πιο πρόσφατες τάσεις στον κλάδο αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα χρήσιμα, online εργαλεία για την ανάπτυξή τους.

Google Workshop 2
«Deep Dive Into Sub-Sectors»

Στο δεύτερο workshop με τη Google, σειρά είχε η συγκεκριμένη συζήτηση για το digital marketing plan κάθε ομάδας. Ειδικότερα, η κάθε startup είχε τη δυνατότητα 30λεπτης παρουσίασης αναφορικά με το πώς έχει αναπτύξει το marketing plan της, με έμφαση στο digital. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της Google προχώρησαν σε σχετικό feedback προς τις ομάδες, έδωσαν χρήσιμα tips για βελτιστοποιήσεις και έλυσαν συγκεκριμένες απορίες.

Grant Thornton Workshop 1
«Strategic Planning and Development»

Το πρώτο workshop με την Grant Thornton Greece, strategic partner του προγράμματος, έδωσε την ευκαιρία στις ομάδες να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα και τις τάσεις της αγοράς μέσα από συγκεκριμένα case studies αλλά και να εξασκηθούν πρακτικά σε θέματα στρατηγικής και business plan. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Grant Thornton παρουσίασαν στις startups το μοντέλο/μεθοδολογία 6 βημάτων της Grant Thornton, ώστε οι ομάδες να το λάβουν υπόψη και να δουλέψουν πάνω σε αυτό μόνες τους.

Grant Thornton Workshop 2
«Financial Projections and Taxes»

Όταν ανατρέξαμε στις ανάγκες των ομάδων μας, διαπιστώσαμε πως πολλές χρειάζονταν υποστήριξη στο κομμάτι του Finance. Έτσι, καλέσαμε τους πλέον ειδικούς! Στο δεύτερο workshop με τη Grant Thornton φιλοξενήσαμε την παρουσίαση των εκπροσώπων της με θέμα «Financial Projections & Taxes», χάρη στην οποία οι startups είχαν την ευκαιρία -μεταξύ άλλων- να μάθουν περισσότερα για το cash flow και τη φορολογία στην ελληνική τουριστική αγορά και να θέσουν συγκεκριμένες απορίες τους.

Linda Plano
Communication & Pitching Workshop

Πολλοί το προσπάθησαν, λίγοι κατάφεραν να το τελειοποιήσουν… Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως στο startup οικοσύστημα το pitching είναι «όλα τα λεφτά»! Πώς όμως κάποιος καταλήγει σε μία επιτυχημένη στρατηγική επικοινωνίας με τους πελάτες του;

Με μεγάλη χαρά φιλοξενήσαμε για ένα κατατοπιστικό 2ήμερο workshop την ειδική σε θέματα pitching Linda Plano, PhD, η οποία -έχοντας καθοδηγήσει περίπου 1000 entrepreneurs απ’ όλο τον κόσμο- ήταν η πλέον κατάλληλη να συμβουλεύσει τις ομάδες του επιταχυντή στη δημιουργία «Strategic Communications for Clients and Partners in the Hospitality Sector».

Οι ομάδες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουλέψουν εντατικά πάνω στην παρουσίαση της εταιρείας τους και να τη βελτιστοποιήσουν χάρη στην ειδική συμβουλευτική καθοδήγηση που έλαβαν η καθεμία ξεχωριστά από τη Linda Plano.

Stanton Chase Workshop 1
Teams/Talents – Technical Issues

Οι εκπρόσωποι της Stanton Chase, strategic partner του CapsuleT, παρέθεσαν στη διάρκεια του Οκτωβρίου 2 ειδικά workshops για τις ομάδες μας. Στο πρώτο από αυτά, με θέμα “Teams/Talents – Technical Issues” η Τζωρτζίνα Πεφάνη και η Μυρτώ Πανανδρέου βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του επιταχυντή για ένα διαφωτιστικό workshop σε θέματα που αφορούν το HR. Οι 9 startups έμαθαν περισσότερα για το employer branding, το CV screening, την προσέλκυση υποψηφίων μέσω πολλαπλών καναλιών, την προετοιμασία των interviews, το onboarding process και πολλά ακόμη.

Stanton Chase Workshop 2
Leadership

Στο δεύτερο κατά σειρά workshop που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Stanton Chase, στο επίκεντρο βρέθηκε το leadership. Η Χαρά Παλαιολόγου και η Ανδριάνα Θεοδωρακοπούλου παρουσίασαν στις ομάδες ποια στοιχεία θα πρέπει να έχει ο ηγέτης μίας ομάδας, πώς εξελίσσεται το management style ανάλογα με τα στάδια ωρίμανσης της εταιρείας και έλυσαν απορίες των εκπροσώπων των startups.

TÜV Austria Hellas Workshop 1 – KPIs

Οι εκπρόσωποι της TÜV Austria Hellas, strategic partner του CapsuleT, παρέθεσαν στη διάρκεια του Νοεμβρίου 2 ειδικά workshops για τις ομάδες μας. Στο πρώτο από αυτά, ο Χαράλαμπος Αγγελούδης (Deputy General Manager) και η Θεανώ Μπάκα (Head of Tourism Inspections and Certification Department) βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του επιταχυντή για ένα workshop αφιερωμένο στα KPIs: «Financial, Customer, People & Process Metrics». Οι ομάδες μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα σχετικά με το πώς θα προσαρμόσουν τα KPIs στην υπηρεσία των επιμέρους επιχειρηματικών τους στόχων και να λύσουν τις απορίες τους χάρη στην παρουσίαση των 2 experts.

TÜV Austria Hellas Workshop 2 – Customer Experience

Βασικό ζητούμενο για όλες τις επιχειρήσεις, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για startups που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, είναι να παρέχουν το καλύτερο δυνατό customer experience! Γι’ αυτό λοιπόν στο δεύτερο κατά σειρά workshop με την TÜV Austria Hellas, ο Κώστας Γκιόκας (Director, Business Development, Mergers & Acquisitions) και η Θεανώ Μπάκα (Head of Tourism Inspections) παρουσίασαν σχετικό workshop, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν θέματα, όπως «Customer experience: generating profit & loyalty», «τεχνικές επικοινωνίας και εξυπηρέτησης πελατών» κ.ά.

Welcome Pickups – Sales Workshop

Θα ήταν ποτέ δυνατόν να απουσιάζουν από τα workshops που παρέχουμε στις ομάδες μας, εκπροσώποι από το ίδιο το οικοσύστημα; Φυσικά και όχι. Γι’ αυτό και στα μέσα Νοεμβρίου ο CapsuleT ένωσε τις δυνάμεις του με τη Welcome Pickups και τη Workathlon για ένα one-of-a-kind «Sales Workshop», όπως μόνο οι startuppers ξέρουν να διοργανώνουν!

Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ιδανικότερους hosts και εισηγητές από τους Αλέξανδρο Τρίμη, Φάνη Ρήγα και Κατερίνα Σαντίκου, που έχουν διαγράψει ήδη τη δική τους πετυχημένη πορεία ως CEOs startups που αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για το ελληνικό οικοσύστημα.

Comments are closed.