Με 300 συμμετέχοντες, 45 ομιλητές, 7 πάνελ σε 7 ώρες ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο για το Fintech

Με 300 συμμετέχοντες, 45 ομιλητές, 7 πάνελ και συνολική διάρκεια ώρες ολοκληρώθηκε το πρώτο μεγάλο διεθνές συνέδριο του Greek Fintech Hub, το οποίο έλαβε χώρα στις εμβληματικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Τράπεζας, στο Μέγαρο Καρατζά, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 10:00.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας κος Γκίκας Χαρδούβελης, o οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων «Το Greek Fintech Hub είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2020 από την Εθνική Τράπεζα, την Endeavor και από άλλους φορείς και ιδρύματα και αναδεικνύει μια Ελλάδα που αλλάζει και καινοτομεί. Με τη συμμετοχή διεθνών, ευρωπαϊκών και εγχώριων φορέων και επιχειρήσεων, στοχεύουμε να ενθαρρύνουμε τον διάλογο, την αλληλεπίδραση και τη δικτύωση, δίνοντας έμφαση στους τομείς του τουρισμού, της έρευνας, των τεχνών και των δημιουργικών βιομηχανιών».

Επίσημοι Χαιρετισμοί

Χαιρετισμό απηύθυναν ο κος Αντώνης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του ιδρύματος Ωνάση, ο κος Ιωάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η κα Εύα Καϊλή, Vice President, European Parliament, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων “Η κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός κατέστησε σαφή τη μεγάλη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού. Όλοι οι κλάδοι της οικονομίας θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη ψηφιακής στρατηγικής, και εμείς εργαζόμαστε σκληρά για να επισπεύσουμε αυτή τη διαδικασία. Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Έλληνες είναι καινοτόμοι και η ευρηματικότητα αποτελεί το κλειδί για την απελευθέρωση όλων των δυνατοτήτων της τεχνολογίας.”

Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους παρευρέθηκε και η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής κα Χριστίνα Θεοφίλίδη, η οποία μας δήλωσε “Το συνέδριο έφερε σε επαφή ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς με ελληνικές πρωτοβουλίες από τον χώρο του Fintech, διευκολύνοντας και ενθαρρύνοντας τη δικτύωση και τις προοπτικές συνεργασίας. Έμφαση δόθηκε στους τομείς των χρηματοοικονομικών ενώ με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθήσαμε το  πάνελ με γυναίκες που διαπρέπουν στο fintech σε παγκόσμιο επίπεδο.”

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, την Endeavor Greece, το Ίδρυμα Ωνάση, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Crowd Dialog, με την ευγενική χορηγία του EIF.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, το 2023, στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: nbg.gr

Comments are closed.