ξενοδοχειακή εμπειρία

Πώς οι σύγχρονες τεχνολογίες βελτιστοποιούν την ξενοδοχειακή εμπειρία των επισκεπτών

Αν η έξαρση της πανδημίας επιτάχυνε μία σειρά πραγμάτων, ένα εξ αυτών θα ήταν σίγουρα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων σε πάρα πολλούς τομείς∙ το ταξίδι και όσα εμπεριέχει αυτό θα ήταν αδύνατο να εξαιρεθούν από αυτόν τον «κανόνα» των ημερών. Μπορεί πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού να υπήρχαν ήδη μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που είχαν αρχίσει να στρέφονται ευρέως σε νέες τεχνολογίες αιχμής ώστε να παρέχουν μία βελτιωμένη εμπειρία στον επισκέπτη τους, ωστόσο αυτό πλέον δεν (πρέπει να) περιορίζεται μόνο στους παραπάνω, αλλά αποτελεί μονόδρομο για τον κλάδο συλλήβδην.

Οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις ενός πιο ενημερωμένου -και κάθε άλλο παρά τεχνολογικά αναλφάβητου- κοινού επισκεπτών, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για καινοτόμες και εξατομικευμένες εμπειρίες τόσο εντός των δωματίων όσο και στο σύνολο των χώρων ενός ξενοδοχείου. Οι προσδοκίες πλέον είναι μεγάλες για κάθε στάδιο της «διαδρομής» του επισκέπτη, πριν και πολύ μετά την κράτηση στο ξενοδοχείο, και είναι αυτές ακριβώς που πρέπει να διαμορφώνουν το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των ξενοδοχειακών μονάδων, συμβαδίζοντας με τις τελευταίες τάσεις. Άλλωστε, η παρακολούθηση αυτής ακριβώς της διαδρομής, παρέχει εξαιρετικές, νέες δυνατότητες και στους ίδιους τους ξενοδόχους, που πλέον μπορούν να συλλέγουν πολύτιμα δεδομένα για τις συγκεκριμένες προτιμήσεις και συμπεριφορές των πελατών, βελτιστοποιώντας έτσι την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών στους επισκέπτες.

Από πιο απλές και μικρές προσθήκες, όπως είναι ο έξυπνος έλεγχος του κλιματισμού, του φωτισμού ή ακόμα και της μουσικής μέσα στο δωμάτιο, μέχρι και σημαντικά μεγαλύτερες -όπως είναι η προσθήκη σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την προσέλκυση του αντίστοιχου κοινού- το ξενοδοχείο του σήμερα δεν πρέπει να έχει τίποτα να ζηλέψει από το ξενοδοχείο του «μέλλοντος», όπως αυτό έχει προβληθεί κατά καιρούς σε μέσα ενημέρωσης.

Η ομάδα του CapsuleT μίλησε με τους εκπροσώπους 2 startup εταιρειών που έχουν περάσει ήδη από το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης και παρέχουν -συναφείς με τις παραπάνω- τεχνολογίες αιχμής για ξενοδοχειακές μονάδες, προκειμένου να μάθει περισσότερα για τις υπηρεσίες τους και τα πολλαπλά οφέλη που αυτές συνεπάγονται για επισκέπτες και ξενοδόχους. Πρόκειται για την EV Loader, η εφαρμογή της οποίας βοηθά τους ξενοδόχους να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, προσφέροντας υπηρεσίες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στους χώρους τους και την Inomo, που μέσω της εφαρμογής της για κινητά επιτρέπει στους επισκέπτες να επιλέγουν συγκεκριμένα περιβάλλοντα μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με βάση το προφίλ/διάθεσή τους κάθε φορά. Αυτά είναι μερικά απ’ όσα μοιράστηκαν μαζί μας.

⇒ Ποια είναι τα συγκεκριμένα οφέλη ξενοδόχων και επισκεπτών από τη χρήση της πλατφόρμας σας; Υπάρχει ανταπόκριση έως τώρα από την αγορά;

EV Loader: Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία με το Throisma Villas στην Άσσο της Κεφαλλονιάς, ώστε να εγκαταστήσει τον πρώτο σταθμό φόρτισης στο νησί. Παράλληλα, η εταιρεία μας σχεδιάζει υποδομές φόρτισης για 3 ξενοδοχεία στην Αττική που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Η αλήθεια είναι πως παρατηρούμε έντονο ενδιαφέρον από ξενοδόχους. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού βλέπουν ότι οι αριθμοί των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνονται σημαντικά∙ κάθε μήνα ταξινομούνται πλέον πάνω από 100 ηλεκτρικά οχήματα στην Ελλάδα, χάρη και στο πρόγραμμα επιδοτήσεων «Κινούμαι ηλεκτρικά». Έτσι, δημιουργείται ένα νέο κοινό high-end πελατών που θα επιλέγουν μόνο τα ξενοδοχεία με την κατάλληλη υποδομή φόρτισης, όταν ταξιδεύουν με το αυτοκίνητό τους.

Inomo: Τα οφέλη είναι πολλαπλά για ένα ξενοδοχείο το οποίο θέλει να μεταβεί στη νέα εποχή. Αρχικά, η εφαρμογή μας προσφέρει εξοικονόμηση κόστους εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού ώστε να γίνει «έξυπνο» ένα δωμάτιο. Επίσης, ενισχύεται η επικοινωνία μεταξύ όλων των departments ενός ξενοδοχείου με τον πελάτη, κυρίως με το Housekeeping, το Front Desk ή το F&B και το γυμναστήριο/spa. To ξενοδοχείο αποκτά έτσι μεγαλύτερη δυνατότητα αύξησης των εσόδων του μέσα από υπηρεσίες cross-selling που προσφέρει η εφαρμογή. Τα συνήθη σχόλια που λαμβάνουμε είναι πως οι πελάτες είναι πλέον απαιτητικοί και αναζητούν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία, ανάλογα με τη διάθεσή τους και τις ανάγκες τους τη δεδομένη στιγμή. Αυτό ακριβώς προσφέρουμε εμείς μέσα από την Inomo Suite, κάνοντας τον πελάτη να νιώθει ότι ζει κάτι μοναδικό ή να νιώθει σαν στο σπίτι του.

⇒ Υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων λόγω Covid-19, πώς πιστεύετε ότι επηρεάζεται η σχετική ζήτηση για τις υπηρεσίες σας;

EV Loader: Οι αλλαγές που έχει φέρει ο Covid-19 και η αύξηση των ταξιδιωτών που μετακινούνται οδικώς προς κοντινότερους προορισμούς, αντί να προτιμήσουν ένα αεροπορικό ταξίδι, κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη των ξενοδοχείων να προσαρμοστούν. Οι ξενοδόχοι χρειάζονται καθοδήγηση τόσο στην εγκατάσταση σταθμών φόρτισης, όσο και στην προβολή/επικοινωνία των σταθμών αυτών στους οδηγούς μέσω mobile εφαρμογής. Η EV Loader παρέχει ήδη τις δύο αυτές υπηρεσίες σε ξενοδόχους σε όλη την επικράτεια.

Inomo: Προχωρήσαμε ήδη σε σχετικές προσαρμογές, κυρίως εμπλουτίζοντας την εμπειρία του επισκέπτη με περισσότερες hands-free υπηρεσίες και προσφέροντας έτσι μία πιο ολοκληρωμένη λύση στον ξενοδόχο, με βάση τη νέα πραγματικότητα που ορίζει η πανδημία. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη μας τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας ταξιδιώτης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του σε μία περιοχή όπου υπάρχουν αυστηρότερα μέτρα λόγω του Covid-19, δημιουργήσαμε νέα «σενάρια διαμονής» ώστε να μπορεί να περνάει περισσότερο χρόνο μέσα στο δωμάτιο ευχάριστα και δημιουργικά!

Λίγα λόγια για τις 2 startups:

To EV Loader συνδέει τους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης σε ξενοδοχεία, πάρκινγκ και καταστήματα. Έτσι, επιχειρήσεις όπως τα ξενοδοχεία μπορούν να προβάλλουν στο δίκτυο του EV Loader τους σταθμούς φόρτισης που έχουν στην κατοχή τους, δημιουργώντας έτσι μια νέα πηγή εσόδων και προσφέροντας μια υπηρεσία που θα προσελκύσει μια νέα κατηγορία πελατών. Οι ιδιοκτήτες σταθμών φόρτισης, όπως τα ξενοδοχεία, έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν τους σταθμούς τους στο δίκτυο του EV Loader και να αυξήσουν τη συχνότητα των φορτίσεων στους σταθμούς τους.

EV Loader

H Inomo Suite είναι μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους επισκέπτες να επιλέγουν συγκεκριμένα περιβάλλοντα ή αλλιώς σενάρια διαμονής στο δωμάτιο που ονομάζονται “Moods” και να τα εξατομικεύουν με βάση το προφίλ και τη διάθεσή τους κάθε φορά ανά διαμονή. Κάθε Mood οδηγεί σε μια συγκεκριμένη εσωτερική διακόσμηση και χαρακτηριστικά προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στον πελάτη του ξενοδοχείου. Τα ξενοδοχεία μπορούν να επωφεληθούν από τα ήδη έτοιμα Moods της εφαρμογής ή σε συνεργασία με την ομάδα της Ιnomo Suite να δημιουργήσουν νέα, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Inomo

*Αναζητήστε περισσότερα για την EV Loader εδώ και για την Inomo εδώ.

Comments are closed.