Fisea

Startup Tales: Ιωάννης Κοσμαδάκης/Founder, Fisea

10 είναι συνολικά οι startups που εντάχθηκαν στον πρώτο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT και παρέχουν τεχνολογικές λύσεις στον τουρισμό. Τι ακριβώς όμως κάνουν αυτές οι ομάδες και ποιο το σκεπτικό των ιδρυτών τους; Ευκαιρία να τις γνωρίσουμε λίγο καλύτερα μέσα από το blog μας.

Στο παρόν post, ο Ιωάννης Κοσμαδάκης, Founder και CEO της Fisea, μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για την πλατφόρμα παροχής ολοκληρωμένων αλιευτικών εκδρομών που έχει δημιουργήσει.

1. Πώς πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε τη Fisea; Ποια στάθηκε η αφορμή γι’ αυτό;

Μεγαλώνοντας σε μια χώρα όπου ο τουρισμός αποτελεί βασικό στοιχείο της οικονομικής δραστηριότητας ανακάλυψα από μικρός τις προοπτικές του εναλλακτικού τουρισμού. Το τελευταίο εξάμηνο και έχοντας ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις ακαδημαικές μου υποχρεώσεις αποφάσισα να εξερευνήσω τις προοπτικές του αλιευτικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στον ευρύτερο χώρο του εναλλακτικό τουρισμού και που όμως δεν έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Έχοντας την ιδέα για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας με στόχο την προάσπιση του αλιευτικού τουρισμού αποφάσισα να πάρω μέρος στο Blue Hackathon 2019, έναν διαγωνισμό που υλοποιήθηκε από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών στον οποίο κατάφερα να εξασφαλίσω την πρώτη θέση κάτι το οποίο αποτέλεσε ερέθισμα ώστε να ξεκινήσω όλο αυτό το εγχείρημα.

2. Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας και ποιο πρόβλημα λύνει στην αγορά.

Οραματιζόμαστε η Fisea να εξελιχθεί σε μια πλατφόρμα παροχής και σύγκρισης πακέτων αλιευτικών εκδρομών με στόχο την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα, την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των αλιέων και την συμβολή στην μείωση της υπεραλίευσης.

3. Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της υπηρεσίας σας;

Αν και ακόμα δεν έχουμε αναπτύξει κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα, θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο (ανταγωνιστικό) πλεονέκτημα των υπηρεσιών που θα προσφέρουμε είναι η εστίαση τόσο στην προώθηση των υπηρεσιών ενός αλιέα που προσφέρει αλιευτικές εκδρομές σε ένα ευρύτερο κοινό (μέσω του διαδικτύου), όσο και στις ανάγκες του τουρίστα οι οποίες αντιστοιχούν σε εξερεύνηση και σύγκριση ποιοτικών πακέτων εκδρομών με εύκολη και γρήγορη κράτηση από τον υπολογιστή ή το κινητό του.

4. Τι προσδοκάτε να έχετε αποκομίσει περισσότερο ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του CapsuleT;

Ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του CapsuleT  προσδοκούμε να έχουμε λάβει όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση και ανατροφοδότηση τόσο από τις συμβουλές των μεντόρων μας, όσο και από τα workshops και on-site visits στα οποία μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε.

5. Πού φαντάζεστε τη startup σας σε 2 χρόνια από τώρα; Ιδανικά, ποιο business milestone θα θέλατε να έχετε πετύχει έως τότε;

Ιδανικά, σε 2 χρόνια από τώρα, θα θέλαμε να έχουμε εξασφαλίσει στη πλατφόρμα μας ένα σύνολο άνω των 100 αλιευτικών εκδρομών από περιοχές όλης της Ελλάδας.

6. Αν έπρεπε να επιλέξετε 3 core values που σας χαρακτηρίζουν σε αυτή τη φάση, ποια θα ήταν αυτά;

Συνέπεια, σεβασμός στο επάγγελμα του αλιέα, δημιουργικότητα.

7. Έχετε εργαστεί ως μισθωτοί σε εταιρείες. Τι είναι αυτό που απολαμβάνετε περισσότερο στην επαγγελματική ζωή του startupper και ποιο είναι το στοιχείο που καμιά φορά «νοσταλγείτε» από αυτή του μισθωτού;

Νοσταλγώ το σταθερό ωράριο εργασίας και το μειωμένο αίσθημα ευθύνης-άγχους που με διακατείχε κατά την εργασία μου ως μισθωτός. Παρόλα αυτά, είναι επιλογή μου να ασχοληθώ με το επιχειρείν και το απολαμβάνω.

*O Ιωάννης Κοσμαδάκης είναι Founder και CEO της Fisea.

Comments are closed.