5o Idea Platform: Ακόμα ένας Νεανικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στέφθηκε με επιτυχία

Οι νικητές, οι στρατηγικοί συνεργάτες και το πλούσιο περιεχόμενο του προγράμματος

Με την ανάδειξη των τριών (3) νικητριών ομάδων ολοκληρώθηκε το 5ος Διαγωνισμός Idea Platform του CapsuleT στην Εκδήλωση Λήξης & Απονομής Βραβείων που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρου του Hotelbrain Academy, την Τρίτη, 14 Μάϊου 2024.

Σε έναν υπέροχο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, ο Επιταχυντής υποδέχτηκε τους εκπροσώπους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στρατηγικούς συνεργάτες, ομιλητές, κριτές και μέντορες και, φυσικά, τις 14 ομάδες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το διαγωνιστικό πρόγραμμα Idea Platform.

Οι ομάδες που κέρδισαν την Κριτική Επιτροπή

Οι 3 ομάδες που ξεχώρισαν και κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στο βάθρο της Πλατφόρμας Ιδεών του CapsuleT, μετά από την αξιολόγησή τους από την Κριτική Επιτροπή του Επιταχυντή, ήταν οι WeTip, Terminal Trecks και MyNavlo.

Ειδικότερα, την 1η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ κατέκτησε η WeTip, στη 2η θέση βρέθηκε η TerminalTrecks, λαμβάνοντας το ποσό των 2.000 ευρώ και τέλος, την 3η θέση των 1.000 ευρώ πήρε η ομάδα της MyNavlo.

Ωστόσο, τα έπαθλα των επικρατέστερων ομάδων δεν περιορίζονται μόνο σε μετρητά, αφού οι 3 νικητές θα επωφεληθούν από τις δωρεάν υπηρεσίες/παροχές και επιπλέον mentoring που τους προσφέρουν οι στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος, όπως οι Programize & Expedia Group, ενώ θα έχουν παράλληλα το δικαίωμα να ενταχθούν απευθείας στο 7ο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης εάν το επιθυμούν, εφόσον πρώτα ολοκληρώσουν το πρωτότυπο προϊόντος/υπηρεσίας τους και συμμετάσχουν ενεργά σε επιπλέον ώρες καθοδήγησης για την καλύτερη προετοιμασία ένταξής τους στον επόμενο κύκλο Επιτάχυνσης.

Αλέξανδρος Βασιλικός: «Για να μπορούμε να είμαστε εδώ αύριο, πρέπει να συνδυάσουμε τις αξίες της φιλοξενίας με την τεχνολογική εξέλιξη»

«Η τεχνολογία η οποία ορίζει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος ταξιδεύει αλλάζει με ρυθμούς που είναι πάρα πολύ δύσκολο να παρακολουθήσουμε, ιδίως εμείς που ανήκουμε σε μια προηγούμενη γενιά. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε πολλά να σας δώσουμε ως προς τον τρόπο που θα γίνονται όλα όσα γίνονται σήμερα. Αυτό που μπορούμε να σας δώσουμε εμείς είναι οι αξίες της φιλοξενίας, οι οποίες αποτελούν και τον βασικό πυρήνα που μας καθοδηγεί και είναι αυτές που πρέπει να πρεσβεύουμε. Αυτός είναι και ο σκοπός του CapsuleΤ, αυτός είναι ο σκοπός-οδηγός μας μέσα από αυτή τη δράση: να ανοίξουμε τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ γενιών, μεταξύ τεχνολογίας και φιλοξενίας, έτσι ώστε να είμαστε εδώ αύριο. Για να μπορούμε να είμαστε εδώ αύριο, πρέπει να συνδυάσουμε τις αξίες της φιλοξενίας με την τεχνολογική εξέλιξη», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος. Αλέξανδρος Βασιλικός.

Κατερίνα Σαριδάκη: «Με 14 ιδέες να παρουσιάζονται σήμερα, ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο συμμετοχών από τις περασμένες χρονιές»

«Είναι ο 5ος διαγωνισμός του Idea Platform και με 14 ιδέες να παρουσιάζονται σήμερα, ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο συμμετοχών από τις περασμένες χρονιές. Όλοι έχουν δουλέψει εντατικά αυτό το τελευταίο διάστημα, με την υποστήριξη, όλων αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ σήμερα. Οι στρατηγικοί συνεργάτες και οι community partners, οι ομιλητές από τα workshops μας σε διάφορα αντικείμενα, καθώς και από τα πολύτιμα mentoring sessions μάς δίνουν τη δυνατότητα να παρέχουμε ένα ουσιαστικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τις 14 συμμετέχουσες ομάδες. Δώσαμε έτσι την ευκαιρία στις ομάδες αυτές να αντλήσουν πολύτιμο feedback, λύσεις και τροφή για σκέψη, ώστε να δουλέψουν περαιτέρω την ιδέα τους και να καταφέρουν σήμερα μέσα σε 4 λεπτά, να μας την ξετυλίξουν. Ελπίζουμε να τα καταφέρουν και να μπορέσουν να συνεχίσουν τα όνειρά τους, να καταφέρουν αυτό που έχουν στόχο», είπε η Διευθύντρια του CapsuleT, Κατερίνα Σαριδάκη.

Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν

Οι 14 ομάδες που έλαβαν μέρος τόσο στην προπαρασκευαστική περίοδο όσο και στο διαγωνιστικό μέρος της 5ης Πλατφόρμας Ιδεών ήταν οι εξής:

CoolTravelApp

Μία διαδικτυακή πλατφόρμα που βοηθά τους ταξιδιώτες να βρουν προορισμό και να οργανώσουν το ταξίδι τους. Η διαδικασία γίνεται απλά, εύκολα και διασκεδαστικά βάσει των προτιμήσεων του χρήστη και με την υποστήριξη ενός έξυπνου αλγορίθμου.

Emploit

Μια πλατφόρμα εύρεσης εργασίας και προσωπικού, η οποία θέλει να δημιουργήσει μια δικλίδα εμπιστοσύνης μεταξύ επιχείρησης και εργαζόμενου όσον αφορά την εποχιακή εργασία στον τουρισμό, όπου η πρόσληψη θα γίνεται αυτοματοποιημένα με ένα κλικ μέσω της εφαρμογής.

HoReCa Jobs

Μία πλατφόρμα εύρεσης προσωπικού για ξενοδοχεία, καφετέριες και εστιατόρια, όπου οι recruiters επιλέγουν άμεσα υποψήφιους σύμφωνα με τα κριτήρια που οι ίδιοι επιθυμούν, με αντίστροφη λογική από αυτήν των παραδοσιακών website αγγελιών.

HotelZero

Μια ολοκληρωμένη λύση SaaS για παρόχους καταλυμάτων, που απλοποιεί και αυτοματοποιεί το ταξίδι της βιωσιμότητάς τους από την εκπαίδευση, τον προγραμματισμό έως και την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας. Ενισχύει τη φιλοξενία και ενδυναμώνει τον βιώσιμο τουρισμό με έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Idyll

Μία πλατφόρμα δημιουργίας mood board για άτομα που θέλουν να εμπνευστούν και να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Αξιοποιώντας τη Μηχανική Μάθηση, οι εικόνες που διαλέγει ο χρήστης αντιστοιχίζονται σε επιλογές κράτησης δραστηριοτήτων που εκφράζουν το ύφος του ψηφιακού κολλάζ.

MyNavlo

Μία λύση back-office ειδικά σχεδιασμένη για χειριστές ναύλωσης σκαφών αναψυχής, που δίνει τον έλεγχο στις επιχειρήσεις συνδέοντας τα εργαλεία τους, προσφέροντας λειτουργικούς αυτοματισμούς, ολοκληρωμένες αναφορές και μια κεντρική βάση δεδομένων.

Physisorg

Μία online πλατφόρμα που προσφέρει διασυνδέσεις για συνεργασίες, εκπαίδευση σε θέματα πράσινων δεξιοτήτων κι ενημέρωση για χρηματοδοτικές ευκαιρίες, με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού τομέα και τη δημιουργία μιας ecopreneur κοινότητας.

Qwest

Ένα All-In-One OTA που προσφέρει 100% προσωποποιημένα ταξιδιωτικά προγράμματα, με μηδενική απόκλιση χρησιμοποιώντας AI, μόνο με ένα κλικ. Διασφαλίζει τα φθηνότερα rates σε πτήσεις χρησιμοποιώντας μία μέθοδο παρόμοια με τη λογική των limit orders στο χρηματιστήριο. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και νέους που ζητούν προσιτές κι αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντα τους.

REACH

Μία εφαρμογή κινητών που επαναπροσδιορίζει το Influencer Marketing για Ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης. Προσφέρει άμεση πρόσβαση, απευθείας κράτηση και ζωντανή παρακολούθηση για χιλιάδες digital creators από όλο τον κόσμο με σκοπό την οργανική προβολή του brand της επιχείρησης, μέσω ενός Mobile Application.

Seasonistas

Μία πλατφόρμα εύρεσης εποχιακού προσωπικού που θα λειτουργεί σαν marketplace σε αντίθεση με όλες τις πλατφόρμες που υπάρχουν σήμερα στην αγορά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι να βρίσκουν τις ιδανικότερες συνεργασίες άμεσα και με ασφάλεια διότι θα υπάρχει σύστημα αμφίδρομης αξιολόγησης.

Terminal Trecks

Μία λύση που μετατρέπει τις στάσεις μεταξύ πτήσεων σε εμπειρίες ανακάλυψης. Προσφέρει εξατομικευμένες περιηγήσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των Layovers, μέσω της εξερεύνησης αξιοθέατων και της τοπικής κουζίνας, ενώ αναλαμβάνει όλα τα logistics χωρίς ο ταξιδιώτης να χρειάζεται να σπαταλήσει χρόνο αναμένοντας την επόμενη πτήση του.

Travelab

Ένα marketplace εύκολης και γρήγορης αναζήτησης και σύγκρισης πακέτων διακοπών, εκδρομών και εμπειριών τουριστικών πρακτόρων, που διαφημίζουν τα προϊόντα τους με χαμηλό κόστος και χωρίς προμήθειες.

TravelNext

Μία πλατφόρμα που στοχεύει στην εξοικονόμηση χρόνου των ταξιδιωτών στη διαδικασία εύρεσης προορισμού και στην ανακάλυψη ανεξερεύνητων τόπων και αυθεντικών εμπειριών, μέσω της χρήσης ερωτηματολογίου για την παροχή προσωποποιημένων προτάσεων σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα του ταξιδιώτη.

WeTip

Μία πλατφόρμα για ψηφιακά φιλοδωρήματα για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Πολύ εύκολα οι πελάτες σκανάρουν το QR code, επιλέγουν το φιλοδώρημα που επιθυμούν και αφήνουν μια κριτική ή/και σχόλιο για το service του ξενοδοχειακού υπαλλήλου.

Πλούσιο περιεχόμενο για τους διαγωνιζόμενους

Το 5ο Idea Platform διακρίθηκε για την ποιότητα των ιδεών/συναφών λύσεων τουρισμού που παρουσιάστηκαν. Οι ομάδες εργάστηκαν πάνω στις ιδέες τους συμμετέχοντας σε εντατικά θεματικά workshop όπως «How to build your team», «Design Thinking», «Product Design», «Basics on Funding», «Branding», «Digital Marketing Fundamentals», «Legal Issue» και «Pitching Skills», ομιλίες και online mentoring sessions υπό την καθοδήγηση των έμπειρων συνεργατών του CapsuleT.

Η τελική παρουσίαση της επιχειρηματικής τους πρότασης πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής του Επιταχυντή κατά την Εκδήλωση Λήξης και Απονομής Βραβείων, την οποία απάρτιζαν οι:

– Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

– Νεκτάριος Ψυχάρης, Head of IT&T Project Management και PMO, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»

– Δημήτρης Σερίφης, CEO – Digital Tourism Expert, Nelios

– Αλέξης Κομσέλης, Director του Alba Hub for Entrepreneurship and Development

– Στεφανία Φλέγγα, Γενική Διευθύντρια, Yes! Hotels Group

Οι στρατηγικοί συνεργάτες και υποστηρικτές του 5ου Idea Platform

Για την επιτυχημένη διεξαγωγή του 5ου Idea Platform, η ομάδα του CapsuleT ένωσε τις δυνάμεις της με ηγετικές εταιρίες του τουριστικού οικοσυστήματος που δε δίστασαν να συμβάλλουν ουσιαστικά και από την πρώτη στιγμή στο πρόγραμμα. Ως στρατηγικοί συνεργάτες συμμετείχαν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Expedia Group, το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, Borrn, HotelBrain Group, FNG Law Firm και η εταιρεία Programize . Το πρόγραμμα του Επιταχυντή στήριξαν, επίσης, ως μέντορες και ομιλητές εκπρόσωποι αναγνωρισμένων νεοφυών επιχειρήσεων του τουρισμού, οι Clio Muse Tours, Ferryhopper, Sammy, TravelMyth, Triparound, Welcome Pickups, Camspsaround, Woof Together, Workathlon, POS4work, Tourmie και Zoottle.

Επόμενο ραντεβού για το 6ο Idea Platform τον Φεβρουάριο του 2025, ενώ από τις 27 Μαΐου έως και τις 27 Ιουνίου 2024 θα ανοίξει η περίοδος αιτήσεων για τον 7ο Κύκλο Επιτάχυνσης CapsuleT για early stage startups στον κλάδο του τουρισμού.

Δείτε σύντομα τα ξεχωριστά βίντεο της Τελετής Λήξης και Απονομής Βραβείων του 5ου Idea Platform στο κανάλι μας στο YouTube.

Μείνετε συντονισμένοι στα Social Media του επιταχυντή για να παρακολουθήσετε τις επόμενες δράσεις μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Comments are closed.