All Inclusive Dining

Startup Tales: Πέτρος Μαραγκουδάκης/Co-Founder, All Inclusive Dining

Συνέχεια για τη γνωριμία με τις startups που εντάχθηκαν στον πρώτο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT, με την All Inclusive Dining και τον Co-Founder της εταιρείας, Πέτρο Μαραγκουδάκη.

Tο allindining.com προσθέτει άμεσα half board και full board dine out επιλογές στις υπηρεσίες ξενοδοχείων, tour operators, ταξιδιωτικών γραφείων, car rentals, αεροπορικών εταιρειών, κ.ά. Η πλατφόρμα αυξάνει τα έσοδα και τα θετικά reviews σας και εσείς εμπλουτίζετε την τουριστική εμπειρία του πελάτη σας.

1. Πώς πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε την All Inclusive Dining; Ποια στάθηκε η αφορμή γι’ αυτό;

Η επιχειρηματική ιδέα γεννήθηκε όταν βρέθηκα σε τετραήμερες διακοπές σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Νότιας Κρήτης. Για 4 ημέρες συναντούσα τους ίδιους ανθρώπους, στο φούρνο, στην παραλία, στα cafe, στα εστιατόρια. Είχα την αίσθηση της εμπειρίας ενός πανέμορφου, all-inclusive resort αλλά σε μια καλύτερη και πιο αυθεντική μορφή.

Μοιράστηκα την ιδέα μου με την ομάδα και μετά από μία 6μηνη περίπου μελέτη, καταλήξαμε στην κοινή πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόν και έτσι ξεκινήσαμε.

2. Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας και ποιο πρόβλημα λύνει στην αγορά.

Συλλέγουμε αυθεντικά μενού σε top εστιατόρια ενός προορισμού και μέσω σύγχρονης τεχνολογίας και εργαλεία απλής χρήσης, προσφέρουμε pre-budgeted dine out πακέτα. Η πρότασή μας προς τους επισκέπτες ενός προορισμού είναι “dine like a local”.

3. Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της υπηρεσίας σας;

“Pre-budgeted, cashless, with freedom and a local touch”!

Εμπλουτίζουμε την τουριστική εμπειρία δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να εξερευνήσει τον προορισμό και να γευματίσει όπως ένας ντόπιος σε οποιοδήποτε (διαφορετικό κάθε φορά εφόσον επιθυμεί) συνεργαζόμενο εστιατόριο της επιλογής του, με εγγυημένη ποιότητα, προκαθορισμένο κόστος και ασφάλεια.

4. Τι προσδοκάτε να έχετε αποκομίσει περισσότερο ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του CapsuleT;

Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα θεωρούμε ότι θα μας βοηθήσει μέσω της εκπαίδευσης και της γνώσης που αποκομίζουμε από αυτό, να πετύχουμε νέες συνεργασίες, να εκμεταλλευτούμε αποτελεσματικά τυχόν επιχειρηματικές ευκαιρίες και να εισχωρήσουμε σε κανάλια πωλήσεων.

5. Πού φαντάζεστε τη startup σας σε 2 χρόνια από τώρα; Ιδανικά, ποιο business milestone θα θέλατε να έχετε πετύχει έως τότε;

Στόχος μας στα επόμενα δυο χρόνια είναι να έχουμε αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο που προσφέρεται στα ξενοδοχεία στην Ελλάδα η ημιδιατροφή, και να είμαστε το reference για την αντίστοιχη αλλαγή στην υπόλοιπη Ευρώπη με πολλές εταιρείες να εφαρμόζουν αντίστοιχα μοντέλα.

Θέλουμε να έχουμε καλύψει τον στόχο των 10 προορισμών, να έχουμε πετύχει 800.000 ευρώ σε revenues, να έχουμε λάβει το απαραίτητο Seed Funding για ανάπτυξη και να έχουμε ήδη για την Κρήτη τα πιο αξιόπιστα data για τη σίτιση των επισκεπτών με πάνω από 10.000 σερβιρισμένα μενού.

6. Αν έπρεπε να επιλέξετε 3 core values που σας χαρακτηρίζουν σε αυτή τη φάση, ποια θα ήταν αυτά;

· Empowering the destination through cooperations: o σεβασμός στους συνεργάτες (providers & resellers) είναι η βασική μας αρχή. Η προώθηση και ο εκσυγχρονισμός των προσφερόμενων υπηρεσιών των συνεργατών μας και η αύξηση της αποδοτικότητάς τους αποτελεί την εγγύηση της ανάπτυξης και της διάρκειας του εγχειρήματός μας.

· Αξιοπιστία: δεσμευόμαστε για την προσφορά best value for money υπηρεσιών εστίασης, σε συνδυασμό με την παροχή μιας νέας, καινοτόμας και ταυτόχρονα αυθεντικής εμπειρίας για τον επισκέπτη

· Open mindedness: συνεργαζόμαστε πέρα από τα όρια για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών (επισκεπτών) και συνεργατών μας (providers & resellers), αναπτύσσοντας σύγχρονης τεχνολογίας και απλής χρήσης εργαλεία και διαδικασίες.

7. Έχετε εργαστεί ως μισθωτοί σε εταιρείες. Τι είναι αυτό που απολαμβάνετε περισσότερο στην επαγγελματική ζωή του startupper και ποιο είναι το στοιχείο που καμιά φορά «νοσταλγείτε» από αυτή του μισθωτού;

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον οφείλει κανείς, ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας του (μισθωτός ή founder startup επιχείρησης), να είναι δημιουργικός, αποτελεσματικός και να φροντίζει για τη συνεχή του κατάρτιση, προκειμένου να πετύχει τους επαγγελματικούς του στόχους.

Στην επαγγελματική του ζωή ένας startupper βιώνει πιο έντονα την ομαδικότητα, τον ενθουσιασμό για τη δημιουργία και τη σκέψη έξω από τα όρια, ωστόσο χρειάζεται να είναι πιο ευέλικτος και να έχει περισσότερη υπομονή και επιμονή μέχρι την κατάκτηση του τελικού του στόχου.

*O Πέτρος Μαραγκουδάκης είναι Co-Founder της All Inclusive Dining.

Comments are closed.