Τι ακριβώς κάνει η Workntour;

Η Workntour συνδέει ταξιδιώτες με οικοδεσπότες, με σκοπό οι ταξιδιώτες να εργάζονται για αυτούς για λίγες ώρες την ημέρα με αντάλλαγμα τη διαμονή και τη διατροφή.

Χμ… Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα;

Πρόκεται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει στόχο να συνδέσει τουρίστες με τοπικές κοινότητες, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να προσφέρουν τον χρόνο, τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία τους με αντάλλαγμα τη διαμονή και τη διατροφή.

Όφελος για οικοδεσπότες & ταξιδιώτες

Οι οικοδεσπότες μπορούν να βρουν οικονομική βοήθεια σε διάφορους τομείς, οι ταξιδιώτες να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες όταν ταξιδεύουν για μεγαλα χρονικά διαστήματα, ενώ απομακρυσμένες περιοχές μπορούν να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες.

Η ομάδα επιδιώκει να ενθαρρύνει την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη, κάνοντας τα ταξίδια προσβάσιμα σε όλους και να προωθήσει τη Συνεργατική Οικονομία, την ανταλλαγή Πολιτισμών και τη νοοτροπία του «Ζήσε σαν ντόπιος».

Ποιο είναι το κενό που καλύπτετε στην αγορά;

Προσπαθούε να καλύψουμε τέσσερα προβλήματα που αντιμετωπίζει o Τουρισμός:

Τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού, τα υψηλά κόστη τόσο για ταξιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις, την ανάγκη για ενσωμάτωση στις τοπικές κοινότητες και την τουριστική εποχικότητα.

Ανεξάρτητα από την εισροή μεγάλου αριθμού ταξιδιωτών, όλοι οι ευρωπαϊκοί τουριστικοί προορισμοί δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό στον τομέα της φιλοξενίας. Στην Ελλάδα περισσότερες από 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας παραμένουν κενές, στην Ιταλία περίπου 250 χιλιάδες, ενώ παρόμοια νούμερα παρουσιάζουν η Ισπανία και η Γαλλία.

Ταυτόχρονα, ο Covid-19 οδήγησε στην αύξηση του λειτουργικού κόστους των ξενοδοχείων και ως εκ τούτου, πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να προσλάβουν εποχιακούς επαγγελματίες. Επιπλέον, οι Millennials και οι GenZ προτιμούν να ταξιδεύουν για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους επιδιώκοντας να γίνουν μέρος των τοπικών κοινοτήτων που επισκέπτονται, αλλά το κόστος διαμονής γίνεται όλο και περισσότερο απαγορευτικό.

Τέλος, διακρίνουμε οτι δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί στρατηγικές ενσωμάτωσης στις τοπικές κοινότητες.

Ποια είναι η πρόταση της Workntour;

Η πλατφόρμα της Workntour είναι σε θέση να φιλοξενήσει διάφορους οικοδεσπότες που κυμαίνονται από ξενοδοχεία, ξενώνες και κάμπινγκ μέχρι καταφύγια ζώων και χιονοδρομικά κέντρα. Ταυτόχρονα, θα παρέχει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να βρίσκουν οικονομικά καταλύματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Επομένως, μέσω της Workntour και τις «εργασιακές διακοπές» που προωθεί:

– οι οικοδεσπότες εξοικονομούν χρήματα ενώ φιλοξενούν έχοντας οικονομική αλλά εξειδικευμένη βοήθεια,

– οι ταξιδιώτες καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να ενσωματώνονται στις τοπικές κοινωνίες που επισκέπτονται, διευκολύνοντας την ανταλλαγή κουλτούρας και πολιτισμού,

– οι απομακρυσμένες περιοχές προσελκύουν τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα ή άλλες μεσογειακές χώρες κατά τη χειμερινή περίοδο. 

Η Ομάδα

Ραφαήλ Ρουμελιώτης
Co-founder & CEO

Ο Ραφαήλ είναι πτυχιούχος Νομικής-Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Ναυτικό Δίκαιο-Πανεπιστήμιο Erasmus, Ρότερνταμ με εξειδίκευση στη Διαχείριση θαλαμηγών. Είναι υπεύθυνος για τους στόχους της Workntour και για την υλοποίηση στρατηγικών επιχειρηματικής ανάπτυξης. O Ραφαήλ έχει ήδη δημιουργήσει εταιρία στο Yachting.

Ραφαήλ Ρουμελιώτης
Co-founder & CEO
Χρήστος Πετιμεζάς
Co-founder & CTO

Ο Χρήστος είναι πτυχιούχος Πληροφορικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο ρόλος του στην ομάδα της Workntour είναι να ορίζει την τεχνική κατεύθυνση για την ανάπτυξη του προϊόντος. Ο Χρήστος ειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά και έχει εμπειρία εργασίας σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και startup στην Ελλάδα.

Χρήστος Πετιμεζάς
Co-founder & CTO
Θανάσης Μπεθάνης
Co-founder, COO & Backend Development

Ο Θανάσης είναι Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής - Πανεπιστήμιο Πατρών και ολοκληρώνει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - Πανεπιστήμιο Πάφου. Έχει εμπειρία ως Software Engineer σε Consulting εταιρίες. Στην Workntour έχει αναλάβει τη backend υλοποιήση της εφαρμογής Web/Mobile και είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη της επιχειρηματικής κατεύθυνσης.

Θανάσης Μπεθάνης
Co-founder, COO & Backend Development

Στείλτε μας email

info@workntour.com

Καλέστε μας

+30 698 662 5831