Nable Solutions

Τι κάνει η Nable Solutions;

Η “Assistant” είναι ένα ψηφιακό εργαλείο που συνδέει τα άτομα με αναπηρία με τους οργανισμούς και τις εταιρείες ενισχύοντας την ανεξαρτησία τους, ενώ παράλληλα βοηθάει του οργανισμούς και τις εταιρείες να κατανοήσουν τις ανάγκες προσβασιμότητάς τους και να παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης, δημιουργώντας μια εξαιρετική ταξιδιωτική εμπειρία.

Χμ… Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα;

Η Nable Solutions είναι μια βραβευμένη startup ανάπτυξης λογισμικού και σκοπός της είναι η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών με κοινωνικό αντίκτυπο. Είμαστε μια ομάδα ατόμων με πάθος για τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων που έχουν στόχο να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι με μειωμένη κινητικότητα ή αναπηρία βιώνουν τον κόσμο. Η υπηρεσία “Assistant” που αναπτύσσουμε είναι μια λύση λογισμικού που βοηθάει τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις να αξιολογήσουν και να βελτιώσουν την προσβασιμότητά τους όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες τους, ενώ παράλληλα προσφέρει στα άτομα με μειωμένη κινητικότητα ή αναπηρία μια ολοκληρωμένη βοήθεια που ενδυναμώνει την ανεξαρτησία τους και τη συμμετοχή τους στην κοινωνία. Με την υπηρεσία “Assistant” στοχεύουμε να συμπεριλάβουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δημιουργώντας μια αδιάσπαστη αλυσίδα προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Και αυτό είναι το όραμά μας: να κάνουμε δηλαδή τον κόσμο μας πιο προσβάσιμο προσφέροντας βοήθεια σε πραγματικό χρόνο σε άτομα με αναπηρία, καθιστώντας έτσι τη λύση μας όχι μόνο μια τέλεια προσαρμογή που συμμορφώνεται με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αναπηρία, αλλά και μια υπηρεσία που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους.

Ποιο είναι το κενό στην αγορά που καλύπτετε;

Ο τουρισμός είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας. Περίπου 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν ανά τον κόσμο. Ωστόσο, για πολλούς ανθρώπους, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία που αποτελούν το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά και για πολλούς άλλους, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, τα ταξίδια μπορούν να αποτελέσουν μια δύσκολη διαδικασία! Τα άτομα με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα αντιμετωπίζουν εμπόδια στον τουρισμό! Αυτό συμβαίνει επειδή ο κόσμος έχει σχεδιαστεί για άτομα χωρίς κάποια μορφή αναπηρίας. Τα άτομα με αναπηρία δεν αποτελούν μια ομοιογενή ομάδα με τις ίδιες ανάγκες. Υπάρχουν διάφορες μορφές αναπηρίας που γεννούν διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικές δυνατότητες στα άτομα που τις βιώνουν. Η ουσία της προσβασιμότητας δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια της αξιολόγησης των υποδομών ενός οργανισμού αλλά αφορά συνολικά τον κύκλο ζωής ενός οργανισμού (υποδομές, υπηρεσίες, προϊόντα). Αποτελεί λοιπόν κρίσιμο κριτήριο επιλογής για τα άτομα με αναπηρία η «ικανότητα» του οργανισμού στην προσβασιμότητα καθώς επίσης και η βέλτιστη προετοιμασία και διαχείριση του προσωπικού ώστε να προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης.

Ποια είναι η πρόταση της Nable Solutions;

Η λύση μας βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: «πληροφόρηση, επικοινωνία, ασφάλεια». Αποτελείται από cloud-based web πλατφόρμα, mobile applications και sensors και εφαρμόζοντας τεχνολογίες Artificial Intelligence, επιτυγχάνει να συνδέει τα άτομα με αναπηρία με τους οργανισμούς και τις εταιρείες δημιουργώντας ένα ψηφιακό «εργαλείο» που τους βοηθάει στο κάθε βήμα του ταξιδιού τους, προσφέροντας βελτιωμένη εξυπηρέτηση και εξαιρετική ταξιδιωτική εμπειρία. Η “Assistant” θα αποτελεί το «σημείο επαφής» της εξυπηρέτησης πελατών των οργανισμών και εταιρειών. Ακόμα, η “Assistant” παρέχει ένα κανάλι επικοινωνίας που επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να ζητήσουν βοήθεια ή στις εταιρείες να στέλνουν ειδοποιήσεις/ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, καθώς επίσης ένα δυναμικό σύστημα παρακολούθησης για την αξιολόγηση και παρακολούθηση της προσβασιμότητας, επιτρέποντας τη συνεχή βελτίωση με βάση την εμπειρία των ατόμων με αναπηρία.

Η Ομάδα

Nable Solutions
Σωτήρης Μεταξάς
Co-Founder & CEO

Ο Σωτήρης Μεταξάς είναι απόφοιτος Ηλεκτρονικός Μηχανικός της σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί ως μηχανικός (engineer) σε διάφορες ΙΤ εταιρείες και ως ανεξάρτητος συνεργάτης (freelancer) έχει αναλάβει αρκετά projects ανάπτυξης διαδικτυακών τόπων και εφαρμογών. Πρόσφατα παρακολούθησε το DPO Executive training program που διοργάνωσε η TUV Austria Academy, αποκτώντας την πιστοποίηση του DPO Executive.

Σωτήρης Μεταξάς
Co-Founder & CEO
Nable Solutions
Μαριέττα Σίμου
Business Development Manager

Η Μαριέττα Σίμου είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά. Έχει εργαστεί σε αρκετές εταιρείες σε διάφορα τμήματα, όπως έρευνα αγοράς, τμήμα πωλήσεων, βοηθός operations manager, κ.ά. Πρόσφατα συμμετείχε στο Pafos Venture Creation Sprint, ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε από το IDC Herzliya, το Zell Entrepreneurship και το Pafos Innovation Institute.

Μαριέττα Σίμου
Business Development Manager