Escapades

Τι κάνει η Escapades;

Η Escapades προσφέρει αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες με premium χαρακτήρα στην Ελλάδα. Ανοίγουμε τις πόρτες παραδοσιακών και οικογενειακών επιχειρήσεων  σε ταξιδιώτες που επιθυμούν να γνωρίσουν τους ντόπιους, τις παραδόσεις και τα έθιμά τους.

Χμ… Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα;

Προσφέρουμε αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες με premium χαρακτήρα στην Ελλάδα και εύκολες online κρατήσεις. Οι εμπειρίες μας συνδυάζουν την ιδιαιτερότητα του προορισμού με τις εποχές συγκομιδής της φύσης και τους ντόπιους κατοίκους. Οι ταξιδιώτες μας επιθυμούν να γνωρίσουν γνήσιες πτυχές της Ελλάδας και της ζωής των ντόπιων αλλά και τρόπους για να τους υποστηρίξουν. Μαζί μας, μπορούν να συμμετάσχουν στην καθημερινότητα των κατοίκων, να μάθουν πώς παράγουν τα προϊόντα τους και πώς κάνουν τη συγκομιδή τους. Οι ντόπιοι οικοδεσπότες έχουν κυρίαρχο ρόλο στην ταξιδιωτική μας φιλοσοφία, τους οποίους υποστηρίζουμε ώστε να ξεκινήσουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού ανοίγοντας τα σπίτια τους, τις φάρμες τους και τα εργαστήριά τους στους ταξιδιώτες μας.

Ποιο είναι το κενό στην αγορά που καλύπτετε;

1. Οι περισσότερες ταξιδιωτικές προσφορές στην Ελλάδα εστιάζουν σε mainstream προορισμούς και δραστηριότητες. Για επισκέπτες που επιθυμούν αυθεντικότητα μακριά από τουριστικά πλήθη, και κυρίως σε out of season περιόδους (50% των ταξιδιωτών επισκέπτονται εκτός καλοκαιριού), υπάρχουν ελάχιστες επιλογές.

2. Τα Βαλκάνια αναδεικνύονται ως tech hub με πολλές εταιρείες και start-ups να εγκαθίστανται στην περιοχή, οι οποίες αναζητούν τρόπους για να δημιουργήσουν στενότερους δεσμούς και καλύτερη συνεργασία μεταξύ των ομάδων τους με δραστηριότητες στη φύση ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες τους.

3. Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα είναι πολύ δυνατός, δυστυχώς όμως το ποσοστό των νέων αγροτών κάτω των 35 είναι μόνο 5.2%. Παρόλα τα ενισχυτικά προγράμματα για νέους αγρότες,  o πληθυσμός των αγροτικών περιοχών μειώνεται συνεχώς, επηρεάζοντας αρνητικά την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Ποια είναι η πρόταση της Escapades;

1. Προσφέρουμε ένα εναλλακτικό ταξιδιωτικό πακέτο σε ταξιδιώτες που επιθυμούν να γνωρίσουν την αυθεντική Ελλάδα, ειδικά σε out of season περιόδους που οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες.

2. Προσφέρουμε ένα εναλλακτικό πακέτο σε εταιρείες που επιθυμούν να δημιουργήσουν στενότερους δεσμούς συνεργασίας μεταξύ των ομάδων τους.

3. Υποστηρίζουμε αγρότες μικρής παραγωγής και οικογενειακές επιχειρήσεις να αποκτήσουν επιπλέον εισόδημα από τον εναλλακτικό τουρισμό, μία πολύ αναπτυσσόμενη και δυναμική βιομηχανία στην Ελλάδα.  Οι οικοδεσπότες μας, που συνήθως δεν έχουν ψηφιακή παρουσία ή επικοινωνία εκτός Ελλάδας, μπορούν να συνδεθούν με επισκέπτες από όλο τον κόσμο, να κάνουν τις πρώτες τους εξαγωγές και να προβληθούν στα social media. Ελπίζουμε να ενθαρρύνουμε τους νέους να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα και παράδοση και να μείνουν στον τόπο τους.

Η Ομάδα

Escapades
Sanja Malenic
Founder & CEO

Η Sanja έχει ζήσει και δουλέψει σε Μαλαισία, Βέλγιο, Σερβία και Ελλάδα, ενώ έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 35 χώρες. Έχει εμμονή με το να γνωρίζει ολοκληρωμένα έναν τόπο, να ζει σαν τους ντόπιους και να αναζητά εμπειρίες που αντιπροσωπεύουν ό,τι πιο αυθεντικό από ένα μέρος και τους κατοίκους του. Έχει εμπειρία σε διαχείριση έργων, marketing και ανάπτυξη οργανώσεων, αποκτώντας την μέσα από διάφορους ρόλους σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και ΜΚΟ.

Sanja Malenic
Founder & CEO
Escapades
Βάλια Ηλιοπούλου
Business Development Manager

Η Βάλια έχει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση πολύπλοκων ενεργειακών έργων και έξυπνων προϊόντων ενέργειας σε διάφορους ρόλους σε πολυεθνικές εταιρείες και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Έχει δουλέψει σε Γαλλία, Γερμανία, Βραζιλία και Ελλάδα. Όσο ζούσε στο εξωτερικό, συνειδητοποίησε ότι το μόνο που γνώριζαν οι περισσότεροι για την Ελλάδα ήταν λίγα νησιά και ο γύρος! Η ίδια επιμένει πως η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει από τον ήλιο και τις όμορφες παραλίες. Στην Escapades κάνει ακριβώς αυτό: δείχνει στους ταξιδιώτες τη γνήσια Ελλάδα.

Βάλια Ηλιοπούλου
Business Development Manager