DishCover

Τι κάνει η Dishcover;

Μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει και να εξερευνήσει μία από τις γευσιγνωστικές διαδρομές που έχουμε σχεδιάσει και να ταξιδέψει στην ιστορία της πόλης που επισκέπτεται, βάσει των γεύσεων που περιλαμβάνονται στις στάσεις της διαδρομής. Επί της ουσίας προσφέρουμε το personalisation που χρειάζεται, ένα ολοκληρωμένο ταξίδι γεύσης φτιαγμένο αποκλειστικά για τον επισκέπτη.

Χμ… Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα;

H Dishcover είναι μια βραβευμένη traveltech startup με κοινωνικό πρόσημο, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίσουν ένας μέρος και τις ιστορίες του μέσα από τις γεύσεις, όπως με το Athens in a Cup, το πρώτο coffee tour στην Αθήνα, στο οποίο γουλιά-γουλιά (specialty coffee) ξετυλίγονται δύο αιώνες Αθηναϊκής ιστορίας. Ακόμα εξερευνώντας τα σύνορα μεταξύ τουρισμού, πολιτισμού και γαστρονομίας και μέσα από την ομάδα του και δίκτυο experts υλοποιεί καινοτόμα projects όπως την πρώτη καταγραφή και ανάλυση γαστρονομικού χαρτοφυλακίου σε Ελληνικό αστικό προορισμό και μετουσίωση του σε γαστροπολιτιστικές διαδρομές και το “Table Deconstructed”, ένα project/εμπειρία το οποίο συνέδεσε τέχνη και τοπικά προϊόντα και υλοποιήθηκε στη Γερμανία.

Ποιο είναι το κενό στην αγορά που καλύπτετε;

Ταξιδεύοντας τα τελευταία χρόνια, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν ήταν εύκολο να βρούμε ουσιαστικές γαστρονομικές εμπειρίες. Από τη μία, θα χανόμασταν σε sites όπως το Tripadvisor, με πλήθος επιλογών που κάποιες φορές απογοήτευαν. Από την άλλη, οι συμβατικές γευσιγνωστικές διαδρομές ίσως ήταν αρκετά ακριβές ή  επιφανειακές ή θα απαιτούσαν booking αρκετά πιο πριν, αλλά πιο σημαντικά δεν θα ταίριαζαν με το πρόγραμμα μας. Ανακαλύψαμε ότι σήμερα το 95% των δραστηριοτήτων γαστρονομικού τουρισμού είναι συμβατικές δραστηριότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες λιγότερου του 50% αυτού του είδους επισκεπτών, δημιουργώντας ένα σημαντικό κενό στην αγορά. Στοχεύουμε λοιπόν να επαναπροσδιορίσουμε της εμπειρίες γαστρονομικού τουρισμού στοχεύοντας αρχικά σε εκείνο το κομμάτι που χρειάζεται κάτι ευέλικτο και προσιτό ως μέρος μιας ευρύτερης πολιτιστικής εμπειρίας.

Ποια είναι η πρόταση της Dishcover;

Μια εφαρμογή που επιτρέπει στον επισκέπτη να κάνει τη διαδρομή στους δικούς του χρόνους και ρυθμούς, στο 1/3 της τιμής μιας συμβατικής διαδρομής και curated  από ειδικούς. Για παράδειγμα, δεν είναι ανάγκη κάποιος να κάνει ένα μακρύ, non-stop tour.  Αντ’ αυτού, ο χρήστης μπορεί να σπάσει τις στάσεις της διαδρομής και να τις επισκεφτεί π.χ. με βάση το πρόγραμμα αξιοθεάτων (εντούτοις, προτείνουμε έναν ενδεδειγμένο τρόπο διεξαγωγής του). Πώς δουλεύει:

– Οι χρήστες αφού αγοράσουν τη θεματική διαδρομή που τους ενδιαφέρει από την ιστοσελίδα μας, λαμβάνουν ένα barcode.

– Κατεβάζουν την εφαρμογή και σκανάρουν το barcode, ξεκλειδώνοντας έτσι τη διαδρομή.

– Επισκέπτονται τις στάσεις που έχουμε προεπιλέξει (και υποδεικνύονται στο χάρτη) και γεύονται πραγματικά προϊόντα (συμπεριλαμβάνονται στην τιμή).

– Με επαυξημένη πραγματικότητα, gamification  και περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, η ιστορία της πόλης ζωντανεύει ενώ οι χρήστες κερδίζουν προσφορές/δώρα.

Η Ομάδα

Dimitris Georgiou
Δημήτρης Γεωργίου
CEO

Όταν ο Δημήτρης ξεκίνησε να επενδύει στο χρηματιστήριο στα 14, φαινόταν ότι θα έχει μια λαμπρή καριέρα στα χρηματοοικονομικά. Στα 23, ήδη δούλευε σε private equity και λίγο αργότερα στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο, η εθελοντική του εμπειρία στο πολιτιστικό κλάδο τον ενέπνευσε να συνειδητοποιήσει ότι τα χρηματοοικονομικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν βιώσιμα μοντέλα και να αντιμετωπίσουν κοινωνικά θέματα. Έτσι, αποφάσισε να εξερευνήσει αυτό το μονοπάτι, συνδυάζοντας το με το πάθος του για ταξίδια και φαγητό.

Δημήτρης Γεωργίου
CEO
Mia Papa
Μία Παπά
Creative Director

Η Μία Παπά, ιδρύτρια του CURARCHITECT, είναι αρχιτέκτονας και Creative Director με επαγγελματική εμπειρία αρκετών χρόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και τα ΗΑΕ. Στα έργα της συμπεριλαμβάνονται ο σχεδιασμός και η διαχείριση ενός ευρέος φάσματος έργων σε πολλούς κλάδους και τοποθεσίες. Με το κύριο μέρος της δουλειάς της να είναι γύρω από την αρχιτεκτονική και την πολιτιστική διαχείριση, πάντα διατηρούσε ενδιαφέρον στο να υπερβαίνει τα όρια των διάφορων κλάδων, με αυτό να αντανακλάται στα έργα της.

Μία Παπά
Creative Director