σαν ντόπιος

Τι κάνεις όταν θες να ταξιδέψεις και να φας σαν ντόπιος;

Στην εποχή που ο τουρίστας αναζητά ολοένα και περισσότερο αυθεντικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, η τοπική γαστρονομία φαίνεται να αναδεικνύεται σε μοχλό τουριστικής ανάπτυξης ενός προορισμού και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, με τη σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα και της τουριστικής βιομηχανίας.

Πέρα από τις γευστικές δοκιμές, μία μεγάλη μερίδα τουριστών στρέφεται πλέον σε δραστηριότητες που προσφέρουν σε μεγαλύτερο βαθμό βιωματικές εμπειρίες∙ μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσίες, food tours, συμμετοχή σε αγροτικές εργασίες τροφίμων -όπως το μάζεμα ελιάς, ο τρύγος και άλλες- είναι μερικές μόνο από αυτές.

Οι ταξιδιώτες επιθυμούν να γνωρίσουν γνήσιες πτυχές της Ελλάδας και της ζωής των ντόπιων, όπως επίσης και τρόπους για να τους υποστηρίξουν. Αρκετές φορές δε, θέλουν να συμμετάσχουν και στην καθημερινότητα των κατοίκων, να μάθουν πώς παράγουν τα προϊόντα τους ή πώς πραγματοποιούν τη συγκομιδή τους.

Παράλληλα, τουλάχιστον μέχρι και την εμφάνιση της πανδημίας, η αγορά του all inclusive τουρισμού μετασχηματιζόταν αργά αλλά σταθερά, αναζητώντας τον εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας. Είναι εμφανές πως ένα νέο είδος επισκεπτών (high-end consumers) αναζητούν ανώτερης ποιότητας διατροφή και ποιοτικά ποτά και θέλουν να ενσωματωθούν με τις τοπικές κοινωνίες.

Σε μία προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τη δυναμική κατάσταση που διαμορφώνεται στο πεδίο της τοπικής γαστρονομίας και των συναφών εναλλακτικών εμπειριών σε έναν προορισμό, η oμάδα του CapsuleT απευθύνθηκε σε 2 startup εταιρείες που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης και δραστηριοποιούνται στο παραπάνω πεδίο: πρόκειται για τις All Inclusive Dining και Escapades.

Η Escapades προσφέρει αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες με premium χαρακτήρα στην Ελλάδα. Ανοίγει τις πόρτες παραδοσιακών και οικογενειακών επιχειρήσεων σε ταξιδιώτες, προσφέροντας ένα εναλλακτικό ταξιδιωτικό πακέτο σε ταξιδιώτες που επιθυμούν να γνωρίσουν την αυθεντική Ελλάδα, ειδικά σε out-of-season περιόδους που οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες. Οι εμπειρίες της ομάδας θέτουν στο επίκεντρο την ιδιαιτερότητα του προορισμού, τις εποχές συγκομιδής στη φύση και τους ντόπιους κατοίκους.

Από την πλευρά της, η All Inclusive Dining προσφέρει προπληρωμένες λύσεις ποιοτικής και αυθεντικής εστίασης, χωρίς μετρητά και χωρίς άγχος. Η ομάδα της δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη για αυθεντικές, τοπικές γευστικές εμπειρίες σε έναν προορισμό, δημιουργώντας την πιο value-for-money πρόταση, σε προσεκτικά επιλεγμένες τοπικές επιχειρήσεις.

Πώς «απάντησαν» οι 2 εταιρείες στις προκλήσεις της πανδημίας και τι προβλέπουν για το μέλλον; Διαβάστε μερικά απ’ όσα μοιράστηκαν μαζί μας.

⇒ Πώς προσαρμοστήκατε ως εταιρεία στα νέα δεδομένα που επέφερε ο κορωνοϊός;

Escapades: Σχεδιάσαμε την Escapades αναγνωρίζοντας την όλο και πιο επιτακτική ανάγκη να μοιραστούμε εμπειρίες με άλλους ανθρώπους και να αλληλεπιδράσουμε με τους ντόπιους στους προορισμούς που επισκεπτόμαστε. Επομένως, το ανθρώπινο στοιχείο είναι ο βασικός άξονας του προϊόντος μας. Δεδομένου του ότι για εμάς το σημαντικότερο είναι η υγεία των επισκεπτών αλλά και των συνεργατών μας, οι οποίοι είναι μικροί παραγωγοί και οικογενειακές επιχειρήσεις, αποφασίσαμε να παγώσουμε τη διοργάνωση εμπειριών μέχρι τα ταξίδια να είναι απολύτως ασφαλή για όλους. Ωστόσο, σκεφτήκαμε πως θα ήταν όμορφο να φέρουμε την εμπειρία της Escapades στα σπίτια των επισκεπτών που δυστυχώς δεν μπορούν να ταξιδέψουν αυτή την περίοδο, προσφέροντας έτσι τα προϊόντα των παραγωγών-συνεργατών μας σε ένα καλαίσθητο πακέτο με άρωμα Ελλάδας.

All Inclusive Dining: Στο allindining.com παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις των νέων δεδομένων που επιβάλλει ο Covid-19 και εξελίσσουμε τις υπηρεσίες μας με στόχο την ασφάλεια του επισκέπτη και την παροχή εύκολων εργαλείων εξυπηρέτησης στους συνεργάτες μας. Στους τελευταίους παρέχουμε on demand λύσεις για ασφαλή ποιοτική εμπειρία εστίασης των πελατών τους, εντός των εγκαταστάσεών τους αν πρόκειται για ξενοδοχεία ή σε συνεργαζόμενα εστιατόρια, αν πρόκειται για tour operators, ταξιδιωτικά γραφεία, car rentals, αεροπορικές εταιρείες, κ.ά.

⇒ Υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, πιστεύετε ότι οι εναλλακτικές γαστρονομικές εμπειρίες που εστιάζουν στο τοπικό στοιχείο/χαρακτήρα θα κερδίσουν περισσότερο «έδαφος» εφεξής;

Escapades: Είναι σίγουρο πως θα ενισχυθεί στο κοντινό μέλλον η πιο exclusive και premium ταξιδιωτική εμπειρία, μακριά από τις τουριστικές μάζες και πιο κοντά στην αυθεντικότητα και τη γνήσια ανθρώπινη επαφή. Θεωρούμε όμως πως, δεδομένης της οικονομικής στενότητας από την πανδημία, αυτή η τάση δε θα γίνει έκδηλη άμεσα, καθώς οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα αναζητήσουν πιο κλασικές ευκαιρίες, κατά το πρώτο τουλάχιστον διάστημα μετά την κρίση.

All Inclusive Dining: Λόγω της συνεχώς μεταβαλλόμενης νέας συγκυρίας, δεν έχουμε πλήρως σαφή μηνύματα για την εξέλιξη των προτιμήσεων των επισκεπτών κατά τη νέα τουριστική σεζόν. Ο προορισμός, η αυθεντικότητα της τουριστικής εμπειρίας, η γαστρονομική κουλτούρα, η ασφάλεια και η δυνατότητα δωρεάν ακυρώσεων των κρατήσεών τους είναι κάποια από τα θέματα που θα επηρεάσουν σίγουρα τις προτιμήσεις των επισκεπτών. Επίσης, δεν υπάρχει ακόμα καθαρή εικόνα σχετικά με τους περιορισμούς–κανόνες που θα επιβληθούν σε κάθε φάση μεταβολής του ιού, κάτι που θα επηρεάσει την προσφορά των υπηρεσιών μας. Ωστόσο, στο allindining.com είμαστε σε ετοιμότητα να μεταβάλουμε το πλάνο μας και να προσφέρουμε σύγχρονες, on demand λύσεις για κάθε συνεργάτη μας.

Λίγα λόγια για τις 2 εταιρείες:

H All Inclusive Dining συλλέγει προσεκτικά υψηλής ποιότητας αυθεντικά μενού, στα κορυφαία εστιατόρια ενός προορισμού και τα ενσωματώνει σε λύσεις για προπληρωμένα dine-out πακέτα. Απολαύστε την πιο αυθεντική γευστική εμπειρία, όπως ακριβώς και ένας ντόπιος! Με απλής χρήσης, σύγχρονα εργαλεία η ομάδα της προσφέρει μία -ασφαλή, contactless και προκαθορισμένου κόστους- εγγυημένης ποιότητας εμπειρία εστίασης.

All Inclusive Dining

Η Escapades προσφέρει αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες με premium χαρακτήρα στην Ελλάδα. Η ομάδα της ανοίγει τις πόρτες παραδοσιακών και οικογενειακών επιχειρήσεων σε ταξιδιώτες που επιθυμούν να γνωρίσουν τους ντόπιους, τις παραδόσεις και τα έθιμά τους.

Escapades
Comments are closed.