CapsuleT | Νοέμβριος γεμάτος επιτυχημένες εκθέσεις

Ενεργή ήταν η παρουσία του CapsuleT στον χώρο των Διεθνών Τουριστικών Εκθέσεων όλο το Νοέμβριο, λαμβάνοντας μέρος σε τρία (3) συνολικά trade shows. Ο επιταχυντής τουρισμού γνωστοποίησε στους επισκέπτες τους το τουριστικό τεχνολογικό οικοσύστημα της χώρας και προσέφερε στους επαγγελματίες του κλάδου ψηφιακές λύσεις και προηγμένες υπηρεσίες. Το ταξίδι του ξεκίνησε με την “World Travel Market 2022” στο Λονδίνο και συνεχίστηκε με τη “Philoxenia 2022” και την “Xenia 2022” σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

World Travel Market 2022, Λονδίνο

Η ομάδα του CapsuleT είχε τη χαρά να φιλοξενηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο περίπτερο του ΕΟΤ στη “World Travel Market 2022”, στο Λονδίνο, μαζί με τις startups Clio Muse ToursKleestoTriparoundUnlimited AdrenalineVivestiaWelcome Pickups, παρουσιάζοντας στοχευμένα στο διεθνές κοινό τα νέα ελληνικά τουριστικά προϊόντα και επιτυγχάνοντας νέες συνεργασίες και καλύτερη δικτύωση.

Κομβικό ρόλο σε αυτή την εξωστρεφή κίνηση είχαν και πάλι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, που έδωσαν στον επιταχυντή την ευκαιρία να εκπροσωπήσει το ελληνικό travel tech οικοσύστημα διεθνώς.

Philoxenia 2022, Θεσσαλονίκη

Από 18 έως 20 Νοεμβρίου η Philoxenia 2022, στη Θεσσαλονίκη, υποδέχτηκε τον επιταχυντή και τις startups του 5ου κύκλου Προγράμματος Επιτάχυνσης, καθώς και 3 ακόμα διακεκριμένες νεοφυείς επιχειρήσεις παλαιότερων κύκλων.

Μέσα από το περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της συμπρωτεύουσας, ο CapsuleT ενημέρωσε τους επισκέπτες για τις δράσεις του Προγράμματος Επιτάχυνσης με τις startups να εξηγούν στους επαγγελματίες του τουρισμού τον τρόπο που λειτουργούν τα καινοτόμα προϊόντα τους, αλλά και τη σημαντικότητα της υιοθέτησής τους.

Στο πλαίσιο της 37ης Philoxenia οι startups είχαν, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μιλήσουν για τις υπηρεσίες τους με Έλληνες πολιτικούς, όπως η Υφυπουργός Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη και η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Α’ Θεσσαλονίκης, κα. Κατερίνα Νοτοπούλου, τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρο Βασιλικό, αλλά και ξενοδόχους – μέλη του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε., οι οποίοι επισκέφτηκαν το περίπτερο του επιταχυντή κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας της έκθεσης μετά το τέλος της συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Xenia 2022 & 10η Γενική Συνέλευση Ξ.Ε.Ε.

Ο κύκλος της στοχευμένης προώθησης τεχνολογικών προϊόντων/υπηρεσιών και των ανοιχτών συζητήσεων μεταξύ νεοφυών εταιριών του Προγράμματος Επιτάχυνσης και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου για τον μήνα ολοκληρώθηκε με την τριήμερη παρουσία του CapsuleT και των startup του στην Xenia 2022, στην Αθήνα, μεταξύ 26 και 28 Νοεμβρίου.

Από αυτό το τριήμερο ξεχωρίζουν για εμάς οι επισκέψεις των Υφυπουργού Τουρισμού, κας. Σοφία Ζαχαράκη και της Αντιπροέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κας. Χριστίνας Τετράδη στο περίπτερο του CapsuleT , αλλά και οι παρουσιάσεις των τριών νικητών του 4ου κύκλου Επιτάχυνσης στη σκηνή της 10ης Γεν. Συνέλευσης Ξ.Ε.Ε παρουσία περισσοτέρων από 500 ξενοδόχων στους οποίους σύστησαν τα τεχνολογικά τους προϊόντα.

Xenia Digi Hotel event

Στην παρουσίαση με θέμα: «Smart Solutions for Smart Operations» που ακολούθησε στο Xenia Digi Hotel, οι νέοι επιχειρηματίες της kleesto και της Tourmie ανέλυσαν τα ψηφιακά εργαλεία τους ως προς τη λειτουργία, τη χρηστικότητα, τα πλεονεκτήματα, αλλά και το κέρδος που επιφέρουν τόσο στον ξενοδόχο όσο και στον επισκέπτη.

Boutique Hotel event @ Xenia 2022

Τέλος, ειδική αναφορά αξίζει το workshop με θέμα: «Νέες, τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες για τα Boutique Hotels, που αναβαθμίζουν τη συνολική εμπειρία της διαμονής» που έλαβε χώρα στο περίπτερο του Προγράμματος Boutique Hotel την 3η μέρα της έκθεσης. Στο εν λόγω event, το οποίο πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιπροέδρου του ΞΕ.Ε. κας. Χριστίνας Τετράδη, συμμετείχαν ενεργά οι startups VivestiaUnlimited Adrenaline και EV Loader – όλες τους βραβευμένες νεοφυείς επιχειρήσεις του επιταχυντή  – με αναλυτικές παρουσιάσεις και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους ξενοδόχους.

Το πρόγραμμα “Βoutique Ηotel” είναι μία σημαντική πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με στόχο την πιστοποίηση και προβολή του πρωτοποριακού σχεδιασμού και των καινοτόμων υπηρεσιών των ξενοδοχειακών μονάδων που προσφέρουν “διαφοροποιημένη εμπειρία διαμονής” στους πελάτες τους.

44th Cyprus Hotel Summit & Exhibition

Ο βραβευμένος ελληνικός επιταχυντής τουρισμού βρέθηκε στον εκθεσιακό χώρο του 44ου Cyprus Hotel Summit & Exhibition με δικά του booth, μέσα από τα οποία είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν live τις προηγμένες ψηφιακές λύσεις τους για τον τουριστικό κλάδο η Vivestia, η HotelToolBox και η Hotellisense – όλες τους startups που κατάφεραν να διακριθούν σε παλαιότερους κύκλους του Προγράμματος Επιτάχυνσης.

Στο πλευρό του CapsuleT βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος. Αλέξανδρος Βασιλικός, δίνοντας από πλευράς του μια ομιλία εφ’όλης της ύλης για το έργο και τα επιτεύγματα τόσο του ΞΕΕ όσο και του επιταχυντή.

Το Συνέδριο και η Έκθεση αποτελούν το σημαντικότερο εμπορικό και κοινωνικό Φόρουμ του τομέα στην Κύπρο, συμβάλλοντας στη βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών του Τουρισμού στη χώρα. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν όλες οι εξελίξεις και οι τάσεις που διαμορφώνονται σε κυπριακό και παγκόσμιο επίπεδο, στον τομέα της Ξενοδοχειακής και Τουριστικής Βιομηχανίας. Το ετήσιο Συνέδριο και η Έκθεση του ΠΑΣΥΞΕ αποτελούν σημείο αναφοράς ως προς την Ξενοδοχειακή και Τουριστική Βιομηχανία του Νησιού και έχουν δικαίως καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη ετήσια σύναξη τόσο των επιχειρηματιών όσο και των διευθυντικών στελεχών ολόκληρης της αλυσίδας του Τουρισμού.

Comments are closed.