CapsuleT | Ένας μήνας – Τρεις επιτυχημένες εκθέσεις

Δυναμική και ενεργή ήταν η παρουσία του CapsuleT στον χώρο των Διεθνών Τουριστικών Εκθέσεων όλο το Νοέμβριο, λαμβάνοντας μέρος σε τρία (3) συνολικά trade shows, γνωστοποιώντας στους επισκέπτες της καθεμιάς το τουριστικό tech startup οικοσύστημα της χώρας μας και προσφέροντάς στους επαγγελματίες των επιχειρήσεων του κλάδου τεχνολογικές λύσεις και προηγμένες υπηρεσίες.

Πρώτη στάση: World Travel Market 2023, Λονδίνο

Η ομάδα του CapsuleT είχε τη χαρά να βρεθεί για 3 συνεχόμενη χρονιά στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “World Travel Market 2023”, στο Λονδίνο, μαζί με τις 6 νικήτριες startups του από τους προηγούμενους κύκλους του, Deliverback, Orbito Travel, Cellarhopping, Vivestia, kleesto, Unlimited Adrenaline, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, στις νέες συνεργασίες, στην καλύτερη δικτύωση και στην παρουσίαση των καινοτόμων υπηρεσιών των ομάδων.

Χάρη στη συνεργασία του ΕΟΤ με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο επιταχυντής εκπροσώπησε το travel tech οικοσύστημα μέσα περίπτερο του ΕΟΤ, μετατρέποντας αυτό το ταξίδι σε μια αποτελεσματική και στοχευμένη επιχειρηματική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες στην ελληνική αποστολή.

Στα highlights της τριήμερης παρουσίας του CapsuleT στην έκθεση συγκαταλέγονται, σαφώς, οι επισκέψεις από τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Βασιλικό και τον κ. Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ.

Δεύτερη στάση: Philoxenia 2023, Θεσσαλονίκη

Το δεύτερο κατά σειρά ραντεβού του CapsuleT με τον τουρισμό μέσα στο μήνα δόθηκε στις 10-12 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου οι πόρτες της “Philoxenia 2023” υποδέχτηκαν τον επιταχυντή, τις ομάδες του 6ου κύκλου του αλλά και τις 6 νικήτριες νεοφυείς επιχειρήσεις παλαιότερων κύκλων.

Εξασφαλίζοντας ένα περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της συμπρωτεύουσας, ο CapsuleT έκανε ένα ακόμα επικοινωνιακό κάλεσμα, ενημερώνοντας τους επισκέπτες της έκθεσης για τις δράσεις και τους όρους του Προγράμματος Επιτάχυνσης, ενώ οι νεοφυείς επιχειρήσεις μετέφεραν λεπτομερώς πληροφορίες στους επαγγελματίες/επισκέπτες της έκθεσης για τις τεχνολογικές τους λύσεις.
Επιπλέον, ο επιταχυντής την πρώτη μέρα και λίγο πριν από την έναρξη των εγκαινίων, είχε την τιμή να υποδεχτεί στο περίπτερό του την κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργό Τουρισμού, συνοδευόμενη από την ομόλογό της από την Βουλγαρία, κ. Zaritsa Dinkova και τον κ. Μύρωνα Φλουρή, Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού.

Η δεύτερη μέρα της έκθεσης ξεκίνησε με αρκετές συναντήσεις και one-to-one meetings για τις ομάδες του επιταχυντή, ενώ ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή του επιταχυντή στην εκδήλωση με τίτλο ”Smart Tourism: Έξυπνες Καινοτομίες προς το 2030” στην Αίθουσα Α’ του συνεδριακού κέντρου Νικόλαος Γερμανός, όπου παρουσίασαν τις καινοτόμες τους λύσεις οι ομάδες Vivestia, Orbito Travel και Unlimited Adrenaline, ενώ η διευθύντρια του προγράμματος, κ. Κατερίνα Σαριδάκη, συμμετείχε στο πάνελ με τίτλο: Έξυπνες καινοτομίες προς το 2030 με συντονιστή τον κ. Δημήτριο Μπούχαλη, Καθηγητή, Director of the eTourism Lab, Bournemouth University Business School.

Τέλος, την τρίτη και τελευταία μέρα, ο επιταχυντής εστίασε την προσοχή του στην ολοκλήρωση των συναντήσεων, ενώ συμμετείχε και σε πολλές συνεντεύξεις από τα travel media.

Στη διάρκεια της έκθεσης είχαμε την χαρά να επισκεφτούν το περίπτερό μας Μέλη του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε., ανάμεσά τους η κ. Χριστίνα Τετράδη και ο κ. Αντώνης Μιτζάλης, καθώς και εκπρόσωποι και φορείς του ξενοδοχειακού κλάδου από όλη την Ελλάδα.

Τρίτη στάση: Xenia 2023 & 11η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Ο κύκλος της στοχευμένης προώθησης τεχνολογικών προϊόντων/υπηρεσιών και των ανοιχτών συζητήσεων μεταξύ νεοφυών εταιριών του Προγράμματος Επιτάχυνσης και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου για τον μήνα Νοέμβριο ολοκληρώθηκε με την τριήμερη παρουσία του CapsuleT και των 13 startup του στην Xenia 2023 και στην 11η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο των εργασιών της 11ης Γενικής Συνέλευσης, παρουσιάστηκε στα μέλη του ΞΕΕ ο τετραετής απολογισμός του CapsuleT από την Κατερίνα Σαριδάκη, Διευθύντρια του επιταχυντή και δόθηκε η ευκαιρία στους 3 νικητές του 5ου κύκλου Deliverback, Orbito Travel και Cellarhopping να παρουσιάσουν επί σκηνής.

Τη δεύτερη μέρα της έκθεσης υποδεχθήκαμε στο περίπτερό μας πλήθος κοινού καθώς και τον κ. Μύρωνα Φλουρή, Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο Υπουργείο τουρισμού, ενημερώθηκε για τις ομάδες του επιταχυντή και αντάλλαξε χρήσιμες πληροφορίες μαζί τους, ενώ η τρίτη μέρα ξεκίνησε με την παρουσίαση του πάνελ «Υπηρεσίες τεχνολογίας για το ξενοδοχείο και τον επισκέπτη – Από την προσβασιμότητα έως την γευσιγνωστική εμπειρία χωρίς να ανησυχεί κανείς για τυχόν απολεσθέντα!» του stage του Xenia Digi Hotel. Οι ομάδες του επιταχυντή, Deliverback, Orbito Travel και Cellarhopping παρουσίασαν μια ιστορία μέσα από την οποία ανέλυσαν τα εργαλεία και τις τεχνολογικές τους λύσεις ως προς τη λειτουργία τους, τη χρηστικότητα τους και τα πλεονεκτήματά τους για τα ξενοδοχεία.

Ο CapsuleT συνεχίζει και τον Δεκέμβριο με έντονο πρόγραμμα εκδηλώσεων, συμμετοχών σε φεστιβάλ και ειδικών συνεδριάσεων καθώς και μια ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του Smart Attica European Digital Innovation Hub. Μείνετε συντονισμένοι στα κανάλια του επιταχυντή στα social media για να μάθετε περισσότερα!

Comments are closed.