Τι ακριβώς κάνει η AccessLab;

Η AccessLab ενισχύει τον προσβάσιμο τουρισμό στην Ελλάδα, πιστοποιώντας την προσβασιμότητα σε τουριστικούς χώρους και προσφέροντας ασφαλείς τουριστικές διαδρομές στις πόλεις για άτομα με αναπηρία.

Χμ… Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα;

Οι σύγχρονες πόλεις καλούνται να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τα ζητήματα προσβασιμότητας και αστικής κινητικότητας. Στην AccessLab ενισχύουμε τον προσβάσιμο τουρισμό στην Ελλάδα, καταγράφοντας και πιστοποιώντας την προσβασιμότητα σε τουριστικούς προορισμούς, καταλύματα, παραλίες, μουσεία και αναπτύσσοντας ψηφιακά εργαλεία για την ενημέρωση των επισκεπτών με αναπηρία, όπως η πλατφόρμα GreAT – Greece Accessible Tourism (https://accessiblegreece.accesslab.gr/).  Παράλληλα, η πλατφόρμα μας WheelRoute (https://webgis.accesslab.gr/) απευθύνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενημερώνει τους επισκέπτες με μειωμένη κινητικότητα σχετικά με προσβάσιμες ράμπες, πεζοδρόμια και διαβάσεις, ενώ τους πλοηγεί μέσα από ασφαλείς διαδρομές ώστε να προσεγγίσουν ένα προσβάσιμο σημείο με τουριστικό ενδιαφέρον.

Ποιο είναι το κενό στην αγορά που καλύπτετε;

Στις σύγχρονες πόλεις, τα άτομα με αναπηρίες δεν απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με άλλους. Για παράδειγμα, οι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων δεν είναι σε θέση να μετακινούνται ανεξάρτητα, να ταξιδεύουν εύκολα και να επισκέπτονται μέρη με τουριστικό ενδιαφέρον, λόγω της έλλειψης υποδομών και της περιορισμένης πληροφόρησης.

Ποια είναι η πρόταση της AccessLab;

Η AccessLab έχει αναπτύξει την πλατφόρμα GoSafe για την Περιφέρεια Αττικής. Η πλατφόρμα ενημερώνει τους επισκέπτες με μειωμένη κινητικότητα σχετικά με προσβάσιμες ράμπες και πεζοδρόμια και τους πλοηγεί μέσα από ασφαλείς διαδρομές για να προσεγγίσουν ένα προσβάσιμο σημείο με τουριστικό ενδιαφέρον.

Το website μας

accesslab.gr

Στείλτε μας email

info@accesslab.gr

Καλέστε μας

+30 2106439899

Η Ομάδα

AccessLab
Κωνσταντίνος Λαλιώτης
Founder & CEO

Ο Κωνσταντίνος Λαλιώτης έχει σπουδάσει Χωροταξία – Πολεοδομία (ΑΠΘ) και έχει εκπαιδευτεί στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (IDC Herzliya). Είναι ιδρυτής της AccessLab και υπεύθυνος για την επιχειρηματική στρατηγική της. Είναι μέλος του δικτύου ερευνητών AESOP Young Academics Network και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και στην ανάπτυξη σχεδιαστικής λογικής για τη δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών που αφορούν τη μετακίνηση ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στο δημόσιο χώρο.

Κωνσταντίνος Λαλιώτης
Founder & CEO
AccessLab
Νίκος Λειβαδάρας
COO/GIS Analyst

O Νίκος Λειβαδάρας έχει σπουδάσει Χωροταξία – Πολεοδομία (ΑΠΘ) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Περιβάλλον και την Ανάπτυξη (ΕΜΠ). Είναι υπεύθυνος για το συντονισμό των εργασιών της AccessLab, τον χρονικό προγραμματισμό και τη διαχείριση παραδοτέων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν σε νέες μεθόδους χαρτογράφησης και παραγωγής γεωχωρικών δεδομένων, καθώς και στην εξοικείωση με το θεσμικό και νομικό πλαίσιο της χωροταξίας και της πολεοδομίας.

Νίκος Λειβαδάρας
COO/GIS Analyst