On-site visits

Τα on-site visits του Α’ Κύκλου (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019)

Η πρόοδος που σημείωσαν οι 9 startups που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα επιτάχυνσης ήταν μεγάλη, χάρη στην πληθώρα των εργαστηρίων (workshops), on-site visits σε χώρους του κλάδου αλλά και άλλων δράσεων που προσέφερε το πρόγραμμα.

Ας δούμε συνοπτικά τα on-site visits που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του πρώτου κύκλου σε διακεκριμένα ξενοδοχεία και travel agencies της χώρας :

On-site visits στη Yes! Hotels Group – Αθήνα

New Hotel

Τα on-site visits των ομάδων του επιταχυντή σε διακεκριμένα ξενοδοχεία της χώρας ξεκίνησαν δυναμικά, με την επίσκεψη των 9 startups στο New Hotel, μέλος της Yes! Hotels Group, στο κέντρο της Αθήνας. Οι εκπρόσωποι των ομάδων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους και να λάβουν χρήσιμο feedback από τους πλέον ειδικούς. 

Hotel Semiramis

Οι επισκέψεις των ομάδων μας σε ξενοδοχεία της Yes! Hotels Group συνεχίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι startups βρέθηκαν στην Κηφισιά και το φιλόξενο χώρο του Hotel Semiramis, όπου αντάλλαξαν τεχνογνωσία και ιδέες με τους senior managers του ξενοδοχείου.

On-site visits σε κορυφαία ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο

Costa Navarino

Όταν οργανώσαμε για τις ομάδες μας ένα τριήμερο με on-site visits σε ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Πελοπόννησο, δεν θα μπορούσαμε φυσικά να σκεφτούμε ιδανικότερο χώρο για την πρώτη στάση του ταξιδιού μας από το Costa Navarino. Οι 9 startups βρέθηκαν στο ειδυλλιακό τοπίο της Μεσσηνίας, όπου απόλαυσαν τη θερμή φιλοξενία του ομίλου ΤΕΜΕΣ και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το προϊόν/υπηρεσία τους σε senior managers, όπως τον Marketing Manager, τον Front Desk Manager, τη Housekeeping Supervisor, την Experience Manager κ.ά.

Aldemar Olympian Village

Αμέσως μετά τη Μεσσηνία, σειρά είχε η Ολυμπία και ο μοναδικός χώρος του Aldemar Olympian Village. Εκεί οι ομάδες μας αντάλλαξαν τεχνογνωσία και ιδέες με τους υπεύθυνους των τμημάτων του ξενοδοχείου και παρουσίασαν τα projects τους, ενώ είχαν την ευκαιρία να διανυκτερεύσουν και να απολαύσουν τη φιλοξενία του προσωπικού του Aldemar αλλά και να βιώσουν έτσι την εμπειρία των πελατών.

Dexamenes Seaside Hotel

Τα on-site visits στα ξενοδοχεία της Πελοποννήσου συνεχίστηκαν με την επίσκεψη των ομάδων μας σε έναν ιδιαίτερο χώρο, υψηλής αισθητικής και καινοτομίας. Ο Νίκος Καραφλός -κριτής και μέντορας του προγράμματος του επιταχυντή- υποδέχτηκε τις startups στο ξενοδοχείο του (ένα οινοποιείο της δεκαετίας του 1920 που μετατράπηκε σε πολυτελές θέρετρο με μοναδικές σουίτες) και συζήτησε εκτενώς μαζί τους για τα projects τους, ενώ τους παρουσίασε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τη λογική πίσω από τη δημιουργία του ξενοδοχείου.

Grecotel Hotels & Resorts

Η συνέχεια του ταξιδιού περιελάμβανε τη φιλοξενία και διανυκτέρευση των ομάδων μας στα Grecotel Riviera Olympia & Aqua Park και Grecotel Mandola Rosa στην Κυλλήνη. Εκεί οι startups πραγματοποίησαν συναντήσεις με διευθυντές των ξενοδοχείων του συμπλέγματος, ενώ υπήρξε και μία αναλυτική συζήτηση αναφορικά με τις startups και τον τρόπο αξιοποίησης της τεχνολογίας από τον ίδιο τον όμιλο Grecotel. 

Amanzoe

To τριήμερο των on-site visits των ομάδων μας στην Πελοπόννησο ολοκληρώθηκε με μία στάση στο επιβλητικό Amanzoe. Στο μοναδικής αισθητικής και πολυτέλειας θέρετρο στο Πόρτο Χέλι, οι 9 startups παρουσίασαν τις υπηρεσίες τους σε one-on-one meetings με ανώτερα στελέχη του ξενοδοχείου -όπως τον Hotel Manager, τον Gastronomy Experiences Manager, τον Sales Manager και άλλους- και απόλαυσαν την υπέροχη φιλοξενία του προσωπικού του.

Επιστροφή στην Αθήνα με on-site visits σε:

Airotel Alexandros

Στη διάρκεια του Oκτωβρίου οι ομάδες μας είχαν την ευκαρία να επισκεφθούν και 2 ακόμα διακεκριμένα ξενοδοχεία της Αθήνας. Οι startups βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, όπου είδαν από κοντά το εντυπωσιακό Mavili Beach -talk of the town- και απόλαυσαν τη φιλοξενία του COO του Airotel Group, Ευγένιου Βασιλικού αλλά και άλλων στελεχών. Εκεί, οι εταιρείες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το service τους και να λάβουν χρήσιμο σχετικό feedback. 

Crowne Plaza

Αμέσως μετά την επίσκεψη στο Airotel Alexandros, οι ομάδες επισκέφθηκαν και το Crowne Plaza όπου διερεύνησαν την πιθανότητα συνεργασιών, χάρη στα one-to-one meetings με ανώτερα στελέχη του ξενοδοχείου, όπως ήταν -μεταξύ άλλων- ο General Manager, ο Front Office Manager και η Corporate & Marketing Director του ξενοδοχείου.

Key Tours

Στα τέλη Νοεμβρίου είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε ένα από τα πιο σημαντικά travel agencies. Αll Inclusive Dining, Escapades, Dishcover Tours, Grekaddict.com και Fisea βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και παρουσίασαν τις υπηρεσίες τους στον Managing Director της Key Tours, Δημήτρη Μπιστόλα, διερευνώντας την πιθανότητα συνεργασιών.

The Alex

Την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες επισκέπτονταν την Key Tours, GuestFlip, HotelStand, ΗotelToolbox και Nable Solutions βρέθηκαν στην καρδιά της Καστέλλας και το εντυπωσιακό boutique hotel “The Alex” του Santikos Collection. Εκεί οι startups του προγράμματός μας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον Κωνσταντίνο Σαντίκο, Managing Director του Santikos Collection και να λάβουν χρήσιμο feedback σχετικά με τις υπηρεσίες τους, όπως επίσης και να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Kyvernitis Travel

Μία μόλις μέρα προτού ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Επιτάχυνσης, οι ομάδες μας -All Inclusive Dining, Escapades, Fisea και Grekaddict.com- επισκέφθηκαν τα γραφεία του Kyvernitis Travel, ενός από τους ηγέτες στο χώρο των travel agencies στην Ελλάδα, όπου είχαν την ευκαιρία να λάβουν χρήσιμο feedback για τις υπηρεσίες τους από τα στελέχη του agency και να μιλήσουν για την πιθανότητα ενδεχόμενων συνεργασιών.

Comments are closed.